13 accreditatie
punten

Cytologie voor beginners (2-daagse module incl. practicum)

  6 juni 2023  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

In de praktijk worden de meeste preparaten verstuurd voor een cytologische beoordeling. Het kan echter erg fijn zijn om zelf een juist oordeel te kunnen maken. Waar het ene preparaat relatief makkelijk gaat, kan de andere een enorme uitdaging zijn. Je cytologisch oordeel kan een flinke consequentie hebben op het verdere verloop van de diagnostiek […]


Inschrijven voor dit evenement

In de praktijk worden de meeste preparaten verstuurd voor een cytologische beoordeling. Het kan echter erg fijn zijn om zelf een juist oordeel te kunnen maken. Waar het ene preparaat relatief makkelijk gaat, kan de andere een enorme uitdaging zijn. Je cytologisch oordeel kan een flinke consequentie hebben op het verdere verloop van de diagnostiek of behandeling. In deze basis cursus leer je algemene principes van het beoordelen, het bepalen van de weefselorigine, beoordelen bloeduitstrijkje en het juist beoordelen van (sub)cutane weefsels.

Wat ga je leren?
In de basis cursus leer je:

– Basis principes van het beoordelen van cytologie preparaten

– Kenmerken en zelf leren beoordelen van bloeduitstrijkje

– Kenmerken en zelf leren beoordelen van ontsteking, niet-tumoreuze (sub)cutane aandoeningen

– Kenmerken en zelf leren beoordelen van tumoreuze cutane en subcutane aandoeningen
In deze cursus leert u de basis van de cytologie onder de knie te krijgen.

In deze basis cursus is er naast theorie veel aandacht voor het zelf oefenen met beoordelen van cytologische preparaten. Deze module is opgebouwd uit 2 volledige dagen waarin het volgende aan bod komt:

Dag 1: Introductie: Tijdens de introductie zal ingegaan worden op de algemene principes van het beoordelen van bloeduitstrijkjes en cytologie preparaten. Na bepaling van weefselorigine zullen de kenmerken van ontsteking, goedaardige en kwaadaardige tumoren worden behandeld.

Dag 2: Cytologie van (sub)cutane laesies. Zowel de cutane als subcutane aandoeningen worden hierbij behandeld, zowel van tumorale als niet tumorale origine. In dit cursusdeel zullen diverse diagnoses de revue passeren van zowel allerlei ontstekingen als tumoren.

Het is de bedoeling dat u de eigen microscoop meeneemt. De docent beveelt dit ook met klem aan aangezien u hier ook dagelijks door zult kijken. Er zijn geen microscopen aanwezig via Vetami.

De data voor deze cursus zijn:

Dinsdag 18 april 2023

Dinsdag 6 juni 2023

Belangrijke informatie:

Datum
6 juni 2023
Accreditatie punten
13 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
(Laboratorium)diagnostiek
Doelgroep
Gezelschapsdieren