accreditatiepunten
in aanvraag

Cytologie voor beginners (2-daagse module incl. practicum)

  17 mei 2022  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

In de praktijk worden de meeste preparaten verstuurd voor een cytologische beoordeling. Het kan echter erg fijn zijn om zelf een juist oordeel te kunnen maken. Waar het ene preparaat relatief makkelijk gaat, kan de andere een enorme uitdaging zijn.


Inschrijven voor dit evenement

Je cytologisch oordeel kan een flinke consequentie hebben op het verdere verloop van de diagnostiek of behandeling. In deze basis cursus leer je algemene principes van het beoordelen, het bepalen van de weefselorigine en de juiste beoordeling van (sub)cutane weefsels.

Wat ga je leren?

In de basis cursus leer je:
– Basis principes van het beoordelen van cytologie preparaten
– Kenmerken van ontsteking, goedaardigheid en kwaadaardig herkennen
– Cytologie van (sub)cutane laesies
In deze cursus leert u de basis van de cytologie onder de knie te krijgen.

In deze basis cursus is er naast theorie veel aandacht voor het zelf oefenen met beoordelen van cytologische preparaten. Deze module is opgebouwd uit 2 dagen waarin het volgende aan bod komt:

Dag 1: Introductie: Tijdens de introductie zal ingegaan worden op de algemene principes van het beoordelen van cytologie preparaten. Na bepaling van weefselorigine zullen de kenmerken van ontsteking, goedaardige en kwaadaardige tumoren worden behandeld.

Dag 2: Cytologie van (sub)cutane laesies. Afwijkingen in de huid en subcutis lenen zich goed voor het verkrijgen van cytologische biopten. In dit cursusdeel zullen diverse diagnoses de revue passeren van zowel allerlei ontstekingen als tumoren.

Het is de bedoeling dat u de eigen microscoop meeneemt. De docent beveelt dit ook met klem aan aangezien u hier ook dagelijks door zult kijken. Er zijn geen microscopen aanwezig via vetami.

De data voor deze cursus zijn:
Dinsdag 19 april 2022
Dinsdag 17 mei 2022

Belangrijke informatie:

Datum
17 mei 2022
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
Cursus
Vakgebieden
(Laboratorium)diagnostiek
Doelgroep
Gezelschapsdieren