0 accreditatie
punten

Dag van de Urologie (dierenartsen)

  3 juni 2022  in Anatomiegebouw Utrecht Bekkerstraat 141 3572SG Utrecht Nederland

Tijdens de Dag van de Urologie komen verschillende onderwerpen over de lagere urinewegen bij honden en katten aan bod.

We beginnen de dag met een veel voorkomende spoedpatiënten: De plaskater! We sluiten af met de lekkende hond. Er tussen in staat het bol van andere boeiende lezingen. Kijk hieronder voor het gehele programma.


Inschrijven voor dit evenement
Wat ga je leren?

– Verbreden en verdieping in lagere urineweg problemen bij hond en kat. Zodra het programma bekend is, wordt dit verder aangevuld.
Een boeiende dag vol met urineweg problemen.

De dag van de urologie staat bol met interessante lezingen gegeven door inspirerende sprekers. We starten met de plaskater, een veel voorkomende spoedpatiënt en altijd een die discussie oplevert over de initiële behandeling en het beleid erna.

Daarna gaan we verder met de nieuwe inzichten en tips en tricks over idiopathische cystitis. Na de lunch vervolgen we de dag met de lezing: Gruis in de blaas: Moet je daar altijd wel iets mee? Uiteraard zal de voedingsspecialist op deze dag niet ontbreken!

De dag wordt afgesloten met nog 3 interessante lezingen. Twee daarvan gaan over de bacteriële cystitis; zowel bekeken vanuit de uroloog als de microbioloog. De dag wordt afgesloten met de lekkende hond. Hoe stoppen we dit?

Een hele boeiende en leerzame dag die je niet mag missen!

Belangrijke informatie:

Datum
3 juni 2022
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Lezing
Vakgebieden
Interne diergeneeskunde
Doelgroep
Gezelschapsdieren