accreditatiepunten
in aanvraag

Fundoscopie: zien wat er gezien kan worden (incl. practicum)

  13 juni 2022  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Iedere dierenarts heeft wel een directe ophthalmoscoop, maar hoe gebruiken we deze nu echt. Fundoscopie, ofwel de beoordeling van het netvlies, zowel direct als indirect, kan veel essentiële informatie leveren over de patiënt. Tijdens deze cursus met practicum worden verschillende fundoscopie technieken besproken en geoefend.


Inschrijven voor dit evenement
Wat ga je leren?
  • Het oefenen met verschillende vormen van fundoscopie.
  • Leren beoordelen van verschillende normaal beelden bij verschillende diersoorten.
  • Bespreken van verschillende retinale afwijkingen, waaronder erfelijke aandoeningen en retinale veranderingen bij systemische ziekten.
  • Het netvlies leren beoordelen: Wat kun je zien en hoe dat te interpreteren. Een beknopte samenvatting van de kern van deze cursus!

Een directe ophthalmoscoop is vrijwel in iedere praktijk aanwezig. Toch gebruiken we hem niet zo vaak als we zouden kunnen. Daarnaast kan het best lastig zijn om te weten wat je nu precies ziet. Tijd om daar verandering in te brengen. Chantal van Schaik-Verboven, specialist oogheelkunde, geeft de cursus Fundoscopie, waarbij de theorie en praktijk van zowel de directe als indirecte techniek besproken worden. In de middag gaan we het geleerde zelf oefenen en ervaart u wat er allemaal mogelijk is met verschillende soorten ophthalmoscopen.
Door deze cursus zult u gaan zien, wat er werkelijk gezien kan worden.

Belangrijke informatie:

Datum
13 juni 2022
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
Cursus
Doelgroep
Gezelschapsdieren