4 accreditatie
punten

Hypertensie (incl. practicum; voor paraveterinair & dierenarts) middag

  31 maart 2023  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Het meten van de bloeddruk is in toenemende mate een onderdeel van de diagnostiek en/of behandeling. In deze cursus, geschikt voor zowel de dierenarts als paraveterinair, wordt eerst de theorie goed en begrijpelijk uitgelegd. Na de theorie wordt geoefend met het goed uitvoeren van een bloeddruk meting. Hierbij uiteraard ook veel aandacht voor de fouten […]


Inschrijven voor dit evenement

Het meten van de bloeddruk is in toenemende mate een onderdeel van de diagnostiek en/of behandeling. In deze cursus, geschikt voor zowel de dierenarts als paraveterinair, wordt eerst de theorie goed en begrijpelijk uitgelegd. Na de theorie wordt geoefend met het goed uitvoeren van een bloeddruk meting. Hierbij uiteraard ook veel aandacht voor de fouten die kunnen ontstaan bij het uitvoeren van de meting.

Wat ga je leren?
Leren hoe een bloeddruk wordt gevormd en wat de oorzaken van hypertensie kunnen zijn.

Leren hoe goed bepaald wordt wat hypertensie is en welke fouten bij de metingen kunnen ontstaan.

Leren hoe hypertensie behandeld wordt en hoe de opvolging van hypertensie moet worden uitgevoerd.

Leren hoe je een bloeddruk meting correct uitvoert.
Hoge bloeddruk: Wat is en hoe ontstaat het? wat meet je? Hoe doe je het goed? Wat kan er fout gaan?

Het bepalen van de bloeddruk, zowel bij de hond als kat, wordt in toenemende mate geadviseerd bij verschillende aandoeningen. Voorbeelden hiervan zijn dieren met verhoogde nierwaarden, proteïnurie, hartproblemen, schildklierproblemen en bijnierproblemen.

Het is dan belangrijk om te weten hoe een hoge bloeddruk in een lichaam allemaal kan ontstaat en wat de gevolgen hiervan zijn zowel op de korte als lange termijn. Zeer belangrijk bij een meting van de bloeddruk is de manier waarop het wordt gedaan en weten welke factoren allemaal invloed kunnen hebben op de bloeddruk. Dat bepaalt hoe betrouwbaar je meting is. En als de bloeddruk dan je hoog is wat doe je dan qua diagnostiek en behandeling? Na de theorie ga je zelf leren hoe je een bloeddruk betrouwbaar meet. Daarbij uiteraard veel aandacht voor welke apparaten wel geschikt zijn en welke niet?

Belangrijke informatie:

Datum
31 maart 2023
Accreditatie punten
4 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Interne diergeneeskunde
Doelgroep
Gezelschapsdieren