accreditatiepunten
in aanvraag

Internistische ingrepen: toepassen op het juiste moment (2-daagse cursus incl. practicum)

  21 juni 2022  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Deze cursus is gericht op het uitvoeren van internistische ingrepen zoals het nemen van een beenmergbiopt, gewrichtspuncties, dunne en dikke naald biopten, liquorpunktie, plaatsen slokdarmsonde, thoraxdrains en het aanprikken van thorax voor pneumo- en liquorthorax. Het practicum wordt voorafgegaan door de theorie. Daarnaast extra aandacht voor de cytologie die verkregen wordt met de ingrepen.


Inschrijven voor dit evenement
Wat ga je leren?

Het leren uitvoeren van een beenmergbiopt, dunne en dikke naald biopt, gewrichtspunktie, liquorpunctie, aanprikken thorax en plaatsen drains.
Weten wanneer het geïnduceerd is. De basale cytologie van ingrepen herkennen.
Bij de opwerking van internistische patiënten komen met enige regelmaat ingrepen voor die u niet dagelijks zult doen. Denk daarbij aan het nemen van gewrichtspuncties, thoraxpuncties of het uitvoeren van een beenmergbiopt. Het is uiteraard belangrijk om te weten wanneer deze ingreep echt geïnduceerd is en welke antwoorden en wel en niet van kunnen komen. De volgende stap is hoe doe ik het? Welke complicaties zouden er op kunnen treden en welke antwoorden zou ik kunnen krijgen. Maar het belangrijkste is natuurlijk het zelf uitvoeren van de ingrepen! Ervaren dat met de juiste uitleg en begeleiding het minder moeilijk is dan aanvankelijk gedacht!

We besteden een halve dag aan de theorie van alle ingrepen en een halve dag wordt gegeven door de klinische patholoog. Veel ingrepen worden namelijk gevolgd door een cytologische beoordeling. Wat kan er gezien worden en wat niet? Hoe verwerkt u de preparaten en het vocht en wat kunt u zelf in de praktijk beoordelen. De tweede dag van deze tweedaagse cursus staat volledig in het tekenen van het practicum waarbij we alle technieken zelf gaan uitvoeren onder begeleiding van 2 ervaren internisten.
Een nuttige cursus voor iedereen die verder wil komen met internistische patiënten.
Voor het practicum van de tweede dag is het gewenst dat u een kadaver meeneemt dat minimaal 72 uur is ontdooid. Graag het dier aanmelden via info@vetami.nl.

Belangrijke informatie:

Datum
21 juni 2022
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
Cursus
Vakgebieden
(Laboratorium)diagnostiek
Doelgroep
Gezelschapsdieren