SPOED! Een hond met een opgeblazen buik. Wat nu? In de praktijk van alle dag komt een maagdilatatie en maagtorsie met enige regelmaat voor. Je wordt verwacht dit adequaat aan te pakken om een goed resultaat te krijgen.Tijdens deze cursus nemen de anatoom, de patholoog en de chirurg je aan de hand mee om zicht te krijgen op de aandoening en leren ze je hoe je een torsie van de maag bedachtzaam en gestructureerd aan pakt. Want bij een MDV telt elke seconde.
Na het volgen van deze cursus voel je geen steen meer in je maag als zo’n patiënt zich aandient.
Leer een MDV juist en correct aan te pakken.
Deze cursus is ontworpen om te zorgen voor behandeling van de shock en de MDV: van vloeistoftherapie t/m chirurgie. Je leert de aandoening herkennen, behandelen in de eerste spoed, inschatten of en wanneer je moet opereren, de eigenaren voorbereiden op wat er gebeurt en gebeuren gaat en uiteindelijk de handeling zelf met bijbehorende nazorg.
De multidisciplinaire focus wordt geleverd door drie ervaren universitaire docenten; in een dag leer je de anatomie (Liesbeth Dingboom), de pathofysiologie (Jaime Rofina) en de chirurgie (Bouvien Brocks) van het Maagdilatatie Volvulus Syndroom aan de hand van theorie, anatomische preparaten en wet lab met kadaverchirurgie.
Deze cursus werd voorheen aangeboden via Dingboom&Hoekstra: van 2013 tot 2020 is deze cursus 14 keer gegeven door deze docenten. Een samenwerking om alle facetten van deze aandoening aan je te leren. Met veel plezier en ervaring kunnen ze jou ook leren hoe om te gaan met deze spoedeisende ingreep.