12 accreditatie
punten

Musculoskeletaal echografie (2 daagse cursus)

  14 maart 2024  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Orthopedische problemen worden vaak toegeschreven aan gewrichts- of botaandoeningen, maar het bewegingsapparaat is ook opgebouwd uit spieren en pezen. Spier- en peesblessures bij honden worden in toenemende mate gediagnosticeerd en een correcte orthopedische diagnose is nodig om deze patiënten te begeleiden met een juiste behandeling, inclusief fysiotherapie.


Inschrijven voor dit evenement

Diagnostische onderzoeken door middel van röntgenfoto, CT en MRI zijn niet altijd toereikend voor het diagnosticeren van letsels van tendinomusculaire oorsprong. Echografie is minder invasief (geen narcose noodzakelijk), minder kostbaar en beter geschikt om dit soort verwondingen te diagnosticeren of uit te sluiten.

Dr. Giliola Spattini, bekend om haar geavanceerde echografische vaardigheden voor MSK-blessures, zal je trainen in de basisprincipes tijdens deze tweedaagse cursus theorie en practicum met een maximum van drie deelnemers practicumstation. Peer-to-peer onderwijs o.l.v. dr. Spattini, dr. Boroffka en drs. Van Schaik-Gerritsen in ons trainingscentrum in Nederland.
Wat ga je leren?
Deze cursus biedt een systematische echografische benadering en de basis voor interpretatie voor teno-musculaire aandoeningen. De cursus bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte, vergezeld van casusbesprekingen.

  • Vooraf online training over MSK-anatomie
  • Techniek en begrip van het echografisch onderzoek in normaal MSK-weefsel
  • Bevindingen bij de meest voorkomende aandoeningen van sportieve en oudere patiënten.
  • Normaal herkennen van abnormaal weefsel
  • Techniek in diagnostiek van afwijkend weefsel per aandoening
  • Naarmate orthopedische diagnostische methoden toenemen, kan de nauwkeurigheid van de omstandigheden worden vergroot. Onze volgende stap is om echografie in de dagelijkse praktijk te gebruiken voor dit soort aandoeningen. Deze cursus biedt een systematische echografische benadering en de basis voor interpretatie voor teno-musculaire aandoeningen. De nadruk zal liggen op de techniek en het begrip van de echografische bevindingen bij de meest voorkomende aandoeningen bij sportieve en oudere patiënten.

Door de kennis te delen met orthopedisch chirurgen, echoscopisten en fysiotherapeuten zijn we in staat om betere zorg te bieden aan onze viervoeters.

Belangrijke informatie:

Datum
14 maart 2024
Accreditatie punten
12 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Beeldvorming
Doelgroep
Gezelschapsdieren