Hoe positioneer je een patiënt nu voor een goede schouderfoto? En welke röntgenfoto’s en uitprojecties maak je als je een patiënt hebt die je verdenkt van elleboog dysplasie? En waarom? en weet jij hoe je kunt zien of een thoraxfoto recht is? En hoe zit het met straling? Hoe kun je veilig rontgenopnames maken? En […]
Hoe positioneer je een patiënt nu voor een goede schouderfoto? En welke röntgenfoto’s en uitprojecties maak je als je een patiënt hebt die je verdenkt van elleboog dysplasie? En waarom? en weet jij hoe je kunt zien of een thoraxfoto recht is? En hoe zit het met straling? Hoe kun je veilig rontgenopnames maken? En waarom op deze manier? Dit zijn enkele vragen die zeker beantwoord zullen worden bij de praktische cursus.
Ben je in jouw praktijk de paraveterinair die zich wil toeleggen op de röntgenologie? Dan is deze cursus een must!
Wat ga je leren?
Een must voor de paraveterinair die zich in de praktijk toelegt op de röntgenologie!
“Mijn doel is dat cursisten aan het einde van de dag niet lamgeslagen van de hoeveelheid informatie, maar enthousiast naar huis gaan, vastbesloten om de volgende dag de opgedane kennis in de praktijk te brengen” zegt cursusleider Kim van Schaik-Gerritsen.
Tijdens deze cursus van 2 dagen dagen, leer je in een kleine groep alles over de röntgenologie bij gezelschapsdieren. Van een korte herhaling van de kV en mAs tot de praktische uitvoering van het maken van de meest voorkomende röntgenfoto’s in de eerstelijns praktijk en alles wat daarbij komt kijken!
Tijdens de 2e cursusdag neem je deel aan het practicum Kim van Schaik-Gerritsen, waarbij je de theoretische kennis gaat toepassen in de praktijk. In het andere deel wordt de stralingshygiëne behandeld door Theo Verkleij, Stralingsbeschermingsdeskundige SBD. Dit deel van de cursus leert je veilig omgaan met ioniserende straling in de diergeneeskunde en geeft praktische informatie over wetgeving en organisatie. Zo leer je weer op te frissen hoe je moet werken binnen de kaders van de wet. Na het volgen van deze nascholing voldoe je voor 5 jaar aan de nascholingsverplichting van de Kernenergiewet.