0 accreditatie
punten

Opnametechnieken röntgenfoto’s en interpretatie (2-daagse module met practicum voor paraveterinairen)

  14 april 2023  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Hoe positioneer je een patiënt nu voor een goede schouderfoto? En welke röntgenfoto’s en uitprojecties maak je als je een patiënt hebt die je verdenkt van elleboog dysplasie? En waarom? en weet jij hoe je kunt zien of een thoraxfoto recht is? En hoe zit het met straling? Hoe kun je veilig rontgenopnames maken? En […]


Inschrijven voor dit evenement

Hoe positioneer je een patiënt nu voor een goede schouderfoto? En welke röntgenfoto’s en uitprojecties maak je als je een patiënt hebt die je verdenkt van elleboog dysplasie? En waarom? en weet jij hoe je kunt zien of een thoraxfoto recht is? En hoe zit het met straling? Hoe kun je veilig rontgenopnames maken? En waarom op deze manier? Dit zijn enkele vragen die zeker beantwoord zullen worden bij de praktische cursus.

Ben je in jouw praktijk de paraveterinair die zich wil toeleggen op de röntgenologie? Dan is deze cursus een must!

Wat ga je leren?

  • herhaling van de begrippen kV en mAs
  • verschil leren tussen analoge en digitale röntgen
  • techniek en positionering van opnamen van de thorax
  • techniek en positionering van opname van het abdomen
  • techniek en positionering van voorpoten, schedel, achterpoten en wervelkolom
  • Zelf leren goede röntgenfoto’s te maken in het praktijk en in groepen deze kritisch beoordelen
  • Stralingshygiëne tijdens het maken van röntgenfoto’s

Een must voor de paraveterinair die zich in de praktijk toelegt op de röntgenologie!

“Mijn doel is dat cursisten aan het einde van de dag niet lamgeslagen van de hoeveelheid informatie, maar enthousiast naar huis gaan, vastbesloten om de volgende dag de opgedane kennis in de praktijk te brengen” zegt cursusleider Kim van Schaik-Gerritsen.

Tijdens deze cursus van 2 dagen dagen, leer je in een kleine groep alles over de röntgenologie bij gezelschapsdieren. Van een korte herhaling van de kV en mAs tot de praktische uitvoering van het maken van de meest voorkomende röntgenfoto’s in de eerstelijns praktijk en alles wat daarbij komt kijken!

Tijdens de 2e cursusdag neem je deel aan het practicum Kim van Schaik-Gerritsen, waarbij je de theoretische kennis gaat toepassen in de praktijk. In het andere deel wordt de stralingshygiëne behandeld door Theo Verkleij, Stralingsbeschermingsdeskundige SBD. Dit deel van de cursus leert je veilig omgaan met ioniserende straling in de diergeneeskunde en geeft praktische informatie over wetgeving en organisatie. Zo leer je weer op te frissen hoe je moet werken binnen de kaders van de wet. Na het volgen van deze nascholing voldoe je voor 5 jaar aan de nascholingsverplichting van de Kernenergiewet.

 

Belangrijke informatie:

Datum
14 april 2023
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Beeldvorming
Doelgroep
Gezelschapsdieren