6.5 accreditatie
punten

Reconstructieve chirurgie: van flap tot graft (incl. practicum)

  23 januari 2024  in Trainingscentrum Vetami Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Wonden sluitend krijgen na trauma of resectie kan nogal eens een uitdaging worden. Deze cursus gaat je daar bij helpen! We beginnen de dag met de theorie over de genezing van huid en huidflap en welke er te gebruiken zijn. Twee zeer ervaren chirurgen en experts op dit gebied leggen u het fundament haarfijn uit. In de middag gaat u zelf aan de slag om het geleerde onder toeziend oog van deze experts juist te leren toepassen.


Inschrijven voor dit evenement
Wat ga je leren?
  • theorie van genezing huid en huidflap
  • manieren van gebruik huidflap en dit juist gebruiken
  • praktische vaardigheden opdoen om de verschillende huidflappen op de juiste manier in te kunnen zetten

Gebruik de juiste techniek voor het sluiten van grote wonden en resecties: theorie als basis en praktijk voor het aanleren van de vaardigheden.

Resecties van tumoren of fors trauma kan een grote wond tot gevolg hebben. Voor de juiste genezing van het huiddefect is het belangrijk om de wond op de juiste manier te sluiten. Hierdoor versnelt de tijd tot heling vergeleken bij per secundam laten helen. Het kan ook nodig zijn dat u een wond niet op de klassieke manier kunt sluiten, maar dat er reconstructies moeten plaats vinden om het wel sluitend te krijgen.

Als u wilt leren hoe dat op de juiste manier moet, dan is deze cursus echt iets voor u!

Onder leiding van 2 experts op dit gebied start de dag met de theorie over de genezing van de huid en de mogelijkheden van huidflappen. In de middag gaat u in kleine groepjes aan de slag om het geleerde ook direct te oefenen en direct feedback en tips te krijgen van deze ervaren chirurgen.

Belangrijke informatie:

Datum
23 januari 2024
Accreditatie punten
6.5 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Chirurgie
Doelgroep
Gezelschapsdieren