3 accreditatie
punten

Rondetafelsessie Cluster Paard

  19 september 2024  in Houten

Ook dit jaar wordt een vervolg gegeven aan de – inmiddels goed bezochte – rondetafelsessies van Cluster Paard. Dit keer organiseren we drie sessies op één avond in Houten. Op het programma staan drie voor paardendierenartsen relevante onderwerpen. Deelname aan de avond is gratis, levert 3 IOD-punten op, en is exclusief voor KNMvD-leden.


Inschrijven voor dit evenement

Na een gezamenlijke aftrap gaan drie groepen uiteen om de volgende onderwerpen te bespreken:

  1. De paardendierenarts in contact met de NVWA. Als paardendierenarts heb je regelmatig te maken met wet- en regelgeving waarop de NVWA toezicht houdt. Of het nu gaat om het melden van een overtreding door een houder, een welzijnsaantasting of de controle van de NVWA op de juiste uitgifte en registratie van diergeneesmiddelen, tijdens deze sessie discussiëren we over de samenwerking tussen paardendierenartsen en de NVWA.
  2. De ethische dilemma’s van paardendierenartsen.Het komt voor dat een paardendierenarts voor een ethische dilemma staat bij het behandelen van een paard. Een enkele voorbeelden zijn het gebruik van pergolide bij sportpaarden, de EOTRH patiënt die meedoet aan wedstrijden, of het toepassen van bepaalde voortplantingstechnieken. Tijdens deze sessie bespreken we deze en andere ethische dilemma’s met elkaar.
  3. Heeft de beroepsgroep een consensus over de aanpak van hoefbevangenheid?Hoefbevangenheid is een aandoening waar paardendierenartsen regelmatig mee te maken hebben. Het blijkt erop dat er geen eenduidig aanpak bestaat in het geval van een hoefbevangen paard. Wel of geen ijzer? Wel of niet bewegen? Wel of niet koelen? Tijdens deze sessie discussiëren we over de aanpak van hoefbevangenheid en kijken we of we hierover een consensus kunnen bereiken.
Praktische informatie
  • Datum: 19 september
  • Programma: 17:00 uur ontvangst, 17:30 uur start, 18:15 uur pauze met maaltijd, 21:00 uur einde
  • Locatie: KNMvD, De Molen 94, Houten (let op, nieuwe pand!)
  • Kosten: gratis voor KNMvD-leden
  • Aanmelden: klik hier

Deze rondetafelsessies worden mede mogelijk gemaakt door Boehringer Ingelheim en Grovet.

Belangrijke informatie:

Datum
19 september 2024
Accreditatie punten
3 punten
Categorie
Intercollegiaal Overleg Dierenartsen (IOD)
Doelgroep
Paard