Korte inleiding: Houd het hoofd koel, en werk snel en gestructureerd… Deze module handelt uitsluitend over de aanpak van de cardiorespiratoire patiënt. Wat kan je doen wanneer een benauwde patiënt wordt binnengebracht, en wat kan je níét doen? Hoe helpt het klinisch onderzoek? Wat is het nut van bloedonderzoeken en medische beeldvorming? Speker(s)/Docent(en): Kris Gommeren […]
Korte inleiding:
Houd het hoofd koel, en werk snel en gestructureerd…
Deze module handelt uitsluitend over de aanpak van de cardiorespiratoire patiënt. Wat kan je doen wanneer een benauwde patiënt wordt binnengebracht, en wat kan je níét doen? Hoe helpt het klinisch onderzoek? Wat is het nut van bloedonderzoeken en medische beeldvorming?
Speker(s)/Docent(en): Kris Gommeren
Datum/data: 24 november 2020
Tijdstip: 19:30 – 22:15 uur (ontvangst om 19.00 uur)
Programma:
Deelnemers hebben op het einde van deze module een goede kennis over de differentiaaldiagnoses van benauwdheid. Welke symptomen wijzen op bepaalde aandoeningen? Hoe kan je toch relatief snel tot een diagnose komen, zonder de patiënt in gevaar te brengen? Kan je je patiënt helpen zonder een definitieve diagnose te hebben, en zo ja hoe?
Een correcte gestructureerde aanpak van benauwde patiënten zal de dierenarts toelaten om de patiënt te stabiliseren met minder risico voor de patiënt. Dit zal de overlevingskansen van de patiënt ten goede komen, als ook de werkvoldoening van de dierenarts.
Locatie:
IVC Evidensia Academy
Nijverheidsweg 1b
3433 NP Nieuwegein
Kosten:
€ 130.00 excl. BTW (Evidensia medewerkers)
€ 155.00 excl. BTW (externe artsen)
Doelgroep:
Dierenartsen werkzaam in Nederland die geconfronteerd worden met spoedpatiënten.
Overige opmerkingen:
Dit onderwijs vindt plaats d.m.v. een fysieke bijeenkomst. Als er veranderingen zijn in de situatie m.b.t. het coronavirus zullen we het omzetten in online onderwijs.