4.74 accreditatie
punten

Symposium Hygieia & DIMEO: Blik op de toekomst

  25 mei 2022  in Faculteit Diergeneeskunde Utrecht

Van harte wil ik u uitnodigen voor ons symposium, getiteld ‘Blik op de Toekomst’, wat plaats zal vinden op 25 mei 2022. De lezing over de ‘perfecte stal’ zal worden gegeven door Fenna Westerduin – expert op het gebied van paarden – en Froukje Kooter – expert op het gebied van varkens. Beide diersoorten en […]


Inschrijven voor dit evenement

Van harte wil ik u uitnodigen voor ons symposium, getiteld ‘Blik op de Toekomst’, wat plaats zal vinden op 25 mei 2022. De lezing over de ‘perfecte stal’ zal worden gegeven door Fenna Westerduin – expert op het gebied van paarden – en Froukje Kooter – expert op het gebied van varkens. Beide diersoorten en hun behoeftes en welzijn zullen uitgebreid worden besproken. Het is de bedoeling dat de deelnemers zelf actief meedenken en de sprekers zullen gebruik maken van verschillende werkvormen, waardoor er interactieve lezing ontstaat. Bij de lezing over ‘Dokter Google’, zal Harry Wels het gesprek aangaan met een dierenarts, zodat er zowel vanuit de theorie, als vanuit de praktijk, kennis en ervaringen over de omgang met eigenaren die minder vertrouwen hebben in de dierenarts, dan in ‘Dokter Google’ zullen worden gedeeld. Ten slotte zal Marcel Dicke vertellen over de insectenteelt, waarbij hij zal ingaan op insecten als bron van voedsel voor de mens, als bron van voedsel voor dieren en het welzijn van de insecten zelf. Joost van Herten zal de rol van dagvoorzitter vervullen en aan het einde van de dag de discussie leiden.

Het symposium zal plaatsvinden in het Androclusgebouw, in collegezaal C102, vanaf 14:00 tot ongeveer 20:30. Inschrijven voor het symposium kan via de inschrijfflink. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.voormensendier.nl of kunt u mailen naar symposiumcommissiehygieia@gmail.com. Voor de aankondiging van het symposium kunt u ook de bijgevoegde poster raadplegen.

Final_Poster_Sympo_v3

Belangrijke informatie:

Datum
25 mei 2022
Accreditatie punten
4.74 punten
Categorie
Symposium
Vakgebieden
One Health
Doelgroep
Dierenarts
DIMEO
Student