Afrikaanse varkenspest (AVP) vormt een dreiging voor de gezondheid voor gehouden varkens én wilde zwijnen in Nederland. Maar wat betekent een uitbraak eigenlijk? Welke rol speelt de dierenarts in het voorkomen, of snel ontdekken? En wat wordt er gedaan ter preventie? En wat kun jij doen om een uitbraak te voorkomen, of zo snel mogelijk […]
Afrikaanse varkenspest (AVP) vormt een dreiging voor de gezondheid voor gehouden varkens én wilde zwijnen in Nederland. Maar wat betekent een uitbraak eigenlijk? Welke rol speelt de dierenarts in het voorkomen, of snel ontdekken? En wat wordt er gedaan ter preventie? En wat kun jij doen om een uitbraak te voorkomen, of zo snel mogelijk te ontdekken? In dit vier-uurtje hoor je meer over de impact van AVP, en wat er zoal ter preventie gebeurd.
Afrikaanse varkenspest (AVP) rukt sinds 2014 steeds verder op. Inmiddels zijn een groot aantal Europese lidstaten besmet, met name in Oost- en Zuid-Europa. Afgelopen zomer dook het virus op in Zuid Duitsland op 200 kilometer van de Nederlandse grens, in de deelstaten Hessen, Rijnland-Palts en Baden-Württemberg. In Nederland wordt veel werk gemaakt van preventie van AVP, om een uitbraak in Nederland te voorkomen. Tegelijkertijd wordt er ook aandacht besteed aan de gevolgen van een uitbraak.
In dit vier-uurtje hoor je meer over de gevolgen van een uitbraak voor Nederland, voor gehouden varkens maar óók voor hobby- en buitenvarkens. We praten je bij over alle activiteiten die er de laatste jaren zijn uitgevoerd om een uitbraak te voorkomen, of ons er op voor te bereiden.
Met: Linda Peeters (WBVR), Suyin Oldenburg (NVWA), Fleur Bartels (POV) en Martijn Stijntjes (Ministerie LVVN)
Landbouwhuisdierenartsen en andere geïnteresseerde leden.
22 januari 16.00 uur – 17.00 uur
Online via Teams.
1 Punt accreditatie aangevraagd.
Gratis en exclusief voor leden van de KNMvD.
De vier-uurtjes worden georganiseerd door KNMvD Cluster Landbouwhuisdieren. Houd de veterinaire agenda op knmvd.nl in de gaten voor meer vieruurtjes of abonneer je op de whatsapp-community voor landbouwhuisdierenartsen.
Als dierenarts kan je je inschrijven met je persoonlijke Vet-login. Na aanmelding ontvang je een bericht van inschrijving en kort voor de cursusdatum ontvang je een bericht met praktische informatie en de deelnamelink. Nog geen Vet-login? Als dierenarts kan je hier een Vet-login aanvragen.
Wij communiceren met je via het e-mailadres waarmee je met je VET login bent ingelogd. Hopelijk gebruik jij hiervoor een persoonlijk e-mailadres.