accreditatiepunten
in aanvraag

‘Wet labs Basic Mare management and diagnostic tools in reproduction’

  23 maart 2023  in Sinderen

Ter ere van de opening van onze nieuwe kliniek in Sinderen organiseert Repro Academy op donderdag 23 maart 2023 een extra seminar Merriebegeleiding en diagnostiek met wet labs voor paardendierenartsen. Een team van ervaren en gespecialiseerde dierenartsen brengt ons de kneepjes van het vak van de merriebegeleiding bij en welke handvaten we hierbij kunnen gebruiken op het gebied van de diagnostiek. Voor de presentaties en de lunch zijn we te gast bij de Koffieboerderij “Groot Nibbelink” aan de Nibbelinklaan 12 in Sinderen. Na de lunch gaan we voor de wet labs naar de nieuwe praktijkruimte van Voortplantingspraktijk Paard aan de Scholtenweg 1 in Sinderen.


Inschrijven voor dit evenement

Onderzoeker en kliniekhoofd van de voortplanting van het paard aan de Universiteit van Gent, Dr. Jan Govaere, vertelt ons alles over de cyclus van de merrie met de bijbehorende abnormaliteiten en hoe we hier als dierenarts op in kunnen spelen.

Dierenarts, PHD en Europees specialist in de voortplanting van paarden Dr. Cyriel Ververs is werkzaam bij Equiception. Hij zal ons alles uitleggen over de merriebegeleiding van vers en diepvriessperma en welke diagnostische mogelijkheden we hebben bij probleemmerries.

Hoe neem je een goed biopt en een cytologie uitstrijkje van de uterus en welke praktische informatie kan je hieruit halen? Voortplantingsspecialist, drs. Myrthe Wessel, is de aangewezen persoon om ons over dit onderwerp alle ins and outs te vertellen.

Zoals u van ons gewend bent, zal ook voor de inwendige mens goed gezorgd worden en zijn voor de cursisten nascholingspunten aangevraagd bij PE-Veterinair.

Aanmelding gaat via de website, www.vppaard.nl/cursussen , met een maximaal aantal deelnemers van 21 personen. Prijs € 650,- excl. BTW, inclusief drankjes, lunch en syllabus.

Met vriendelijke groet,

Drs. Maaike Lautenschutz

Repro Academy

Voortplantingspraktijk Paard

www.vppaard.nl

 

Belangrijke informatie:

Datum
23 maart 2023
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Voorplanting
Doelgroep
Paard