Werken bij de KNMvD

Op deze pagina vind je de openstaande vacatures bij de KNMvD. Altijd al voor de beroepsorganisatie van en voor dierenartsen willen werken? We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Op korte termijn zoeken wij een enthousiaste collega die de afdeling Leden & Beleid komt ondersteunen in de functie van:

 

Organisatie

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) is de beroepsorganisatie van en voor dierenartsen in Nederland. Met het oog op de gezondheid van dier en mens en de wensen van consument en samenleving, werkt zij aan de professionele ontplooiing en de maatschappelijke positie van de dierenarts.

Functie

Als beleidsmedewerker werk je proactief aan de ontwikkeling en uitvoering van beleid op veterinair gebied. Je behartigt de belangen van de dierenartsen die zijn aangesloten bij de KNMvD. Onder meer door te lobbyen en relaties met stakeholders te onderhouden. Ook ben je een belangrijk aanspreekpunt voor leden. Je beantwoordt hun vragen over dierenwelzijn, dier- en volksgezondheid en de positie van de dierenarts. Je werkt zelfstandig en samen met collega’s aan diverse dossiers. Je volgt de ontwikkelingen in het veterinaire krachtenveld en in de wet- en regelgeving en vertaalt deze naar producten en diensten voor dierenartsen. Vanuit breed perspectief doe je beleidsvoorbereidend werk voor het bestuur. Op basis van draagvlak geef je de plannen verder vorm.

Wat we zoeken

Onze nieuwe collega heeft hart voor mens en dier. Je krijgt energie van onderzoeken, samenwerken, ontwikkelen en uitvoeren. Voor de beste veterinaire zorg in Nederland en de beste voorwaarden voor de praktiserende dierenartsen!
Je bent organisatiesensitief en maakt makkelijk verbinding met mensen op elk niveau. Met je kennis, ideeën en enthousiasme weet je je omgeving te boeien en binden. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en laat je niet gauw uit het veld slaan. Je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in het veterinaire veld en weet op creatieve en pragmatische wijze de vertaalslag te maken naar beleid en diensten op maat voor dierenartsen. Je kunt je goed inleven in doelgroepen en stakeholders en spreekt hun taal.

Wat verwachten we van jou?

 • Een afgeronde hbo- of academische opleiding Animal Science, Animal Nutrition, Veehouderij, Diergeneeskunde o.i.d.;
 • Kennis van/affiniteit met diergeneeskunde en/of de (landbouwhuisdieren)sector;
 • Circa 3-5 jaar werkervaring waarvan ten minste 2 jaar ervaring met dienstverlening, bestuur & beleid;
 • Kennis van een verenigingsstructuur is een pré;
 • Analytisch denkvermogen en helicopterview;
 • Uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden;
 • Teamplayer die ook zelfstandig kan werken;
 • Klant- en resultaatgerichtheid, flexibiliteit, stressbestendigheid en overtuigingskracht.

Wij bieden:

 • Een afwisselende, veelzijdige functie in een slagvaardig en betrokken team;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden;
 • Ruimte voor eigen initiatief en groei;
 • Een passend salaris conform FG 8 (minimaal € 3.025,00  o.b.v. 38 uur).

Wat zeggen beleidsmedewerkers van de KNMvD zelf?

“Wat mij drijft bij de KNMvD is het verder helpen van de diergeneeskunde in Nederland. Dierenartsen het podium en de status geven die ze verdienen.”
Conny van Meurs

“Ik houd mij dagelijks bezig met belangenbehartiging. Het ondersteunen bij issues die de individuele dierenarts niet alleen kan oplossen, is iets waar ik mij graag voor inzet.”
Joost van Herten

“Het beroep dierenarts op een hoger level krijgen, dat is mijn passie!”
Michelle van der Gracht

Is dit iets voor jou? Reageer dan gauw!

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en heb je belangstelling voor deze functie? Mail dan jouw CV met motivatie vóór 30 januari a.s. naar c.van.hattem@knmvd.nl.

Wil je eerst meer weten over de KNMvD of de functie, neem dan contact op met Cora van Hattem, manager dienstverlening, via telefoonnummer 030-6348945 of c.van.hattem@knmvd.nl. Of kijk op www.knmvd.nl. We zien uit naar je reactie!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld