Afscheid van onze bestuursvoorzitter

Ons vertrouwde gezicht en boegbeeld, Merel Langelaar, heeft afgelopen vrijdag, 30 augustus, haar laatste vergadering in de functie van bestuursvoorzitter gehad. Met oprecht verdriet, maar inmiddels toch ook enigszins opgelucht, liet zij met onderstaande motivatie weten af te treden als voorzitter van de KNMvD.

“Ik leg mijn voorzittershamer neer. Ik heb een nieuwe baan, of eigenlijk twee verschillende, bij de faculteit. Technisch gezien laat zich dat combineren met het voorzitterschap. Mijn contract biedt daar in ieder geval tot de zomer van 2020 expliciet ruimte voor. Menselijk gezien wordt dat echter toch een hele lastige combinatie. Het voorzitterschap vereist serieuze aandacht en tijd. De afgelopen periode liet zich dat combineren door een coulante werkgever, waar het plaats en tijd-onafhankelijk werken gemeengoed is. Met steun van thuis konden dag, avond en weekend en werk voor IGJ en activiteiten voor de KNMvD door elkaar lopen. Dat zal in mijn nieuwe functie anders zijn. Zowel de nieuwigheid als de functie zullen andere eisen stellen. Ik zal beide partijen, zowel de faculteit als de KNMvD, niet in gelijke mate de aandacht kunnen geven die ze verdienen. Daarmee doe ik hoe dan ook een van beide partijen tekort. Ik heb daarom besloten, hoe lastig ik dat ook vind, om me terug te trekken als voorzitter van de KNMvD, nu mijn nieuwe functie aan de faculteit aanvangt.”

Oprecht verdriet hebben wij hier uiteraard ook van. Zoals het voor Merel geen gemakkelijke keuze was om deze keuze te maken, vinden wij het moeilijk om haar te laten gaan. Merel stond met haar mede bestuursleden aan de wieg van de nieuwe organisatiestructuur van de KNMvD. Zij was daarbij een belangrijke kartrekker. We danken Merel voor haar grenzeloze inzet voor de KNMvD en wensen haar veel succes in haar nieuwe baan als vice‑decaan en hoogleraar bij de faculteit Diergeneeskunde. Uiteraard hebben we begrip voor haar beslissing, maar wat zullen we haar warme persoonlijkheid en expertise gaan missen!

Het officiële persbericht staat hier.

We zijn nog bezig met de (tijdelijke) invulling van de functie van bestuursvoorzitter. Zodra hier meer over bekend is, krijgt u hier bericht over.

Bestuur en Raad van Afgevaardigden

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen