accreditatiepunten
in aanvraag

Coronavirus SARS-CoV-2 en het Westnijlvirus…

  2 juni 2021  in online

Woensdag 2 juni organiseert het Kennisnetwerk Zoönosen Midden Nederland een digitaal seminar over het Coronavirus SARS-CoV-2 en het Westnijlvirus..


Inschrijven voor dit evenement
Woensdag 2 juni organiseert het Kennisnetwerk Zoönosen Midden Nederland een digitaal seminar over het Coronavirus SARS-CoV-2 en het Westnijlvirus..

 

Programma:

14.45 – 15.00   Welkom en introductie door dagvoorzitter Tineke Kramer, project manager sustainable animal production systems, Stichting Milieukeur

15.05 – 16.00  Coronavirus SARS-CoV-2
Els Broens, hoofd Veterinair Microbiologisch Diagnostisch Centrum, faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht
Els Broens schets een kort overzicht van de stand van zaken en presenteert de laatste resultaten en ontwikkelingen uit de Fighting COVID-19 studie.
Reina Sikkema, Work group leader Public Health Virology, Virology department, Erasmus Medisch Centrum
Het SARS-CoV-2-virus muteert constant. Reina Sikkema belicht welke varianten als zorgelijk worden gezien en hoe we zicht houden op risicovolle kenmerken en de mate van verspreiding.

16.00 – 17.00  Westnijlvirus
Marieta Braks,
medisch entomoloog, RIVM
Tijdens ons seminar in 2014 schatte Marieta Braks de kans om in Nederland besmet te raken met het westnijlvirus zeer laag in. Toch is in oktober 2020 voor het eerst in Nederland een besmetting met het westnijlvirus gevonden bij een patiënt. Ze kijkt terug op haar voorspelling uit 2014 en legt uit wat er tussen 2014 en 2020 is gebeurd waardoor het westnijlvirus nu wel actief in Nederland voorkomt.
Stijn Raven,
arts Maatschappij en Gezondheid, infectieziektebestrijding, GGD regio Utrecht en RIVM
Na de eerste besmetting (in de regio Utrecht) volgden nog vijf besmettingen in deze regio. Stijn Raven bespreekt deze casuïstieken.

17.00 – 17.15  Afsluiting door de dagvoorzitter

Datum:

Woensdag 2 juni 2021

Tijdstip:

14.45-17.15 uur

Doelgroep:

Leden van het Kennisnetwerk Zoönosen Midden-Nederland, professionals uit de humane en veterinaire gezondheidszorg, bestuurders en ambtenaren volksgezondheid en adviseurs crisisbeheersing die zich in de regio Midden-Nederland bezighouden met zoönosen en antibioticaresistentie kunnen zich inschrijven. Er is plaats voor maximaal 10.000 deelnemers. Deelname geschiedt op volgorde van inschrijving, vol = vol.

Kosten:

Deelname aan het seminar is gratis.

Accreditatie:

Accreditatie is toegekend door de KNMG (2 punten) en aangevraagd bij de KNMvD en de V&VN.

Inschrijving:

Aanmelden kan tot en met maandag 31 mei 2021 via het bijgevoegde inschrijfformulier. Mail het ingevulde formulier aan info@vandieropmens.nl.

Inschrijfformulier_seminar_Kennisnetwerk Zoönosen_Midden-Nederland

Belangrijke informatie:

Datum
2 juni 2021
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
Online
Doelgroep
Diersoort overschrijdend