0 accreditatie
punten

Informatiespreekuur voor dierenartsen over huisdieren uit Oekraïne en rabiës

  18 mei 2022  in Online

Als dierenarts heeft u een belangrijke rol in het verkleinen van het risico op insleep van rabiës in Nederland. Via het informatiespreekuur – in de vorm van een digitale MS Teams-sessie – krijgt u snel en gemakkelijk informatie over de huidige situatie en hoe u deze kunt benutten in uw praktijk.


Inschrijven voor dit evenement

Dierenartsen krijgen geregeld vragen over de richtlijnen en praktische toepassingen van de rabiësvaccinaties. Waarbij het specifiek gaat om huisdieren die samen met hun baasje uit Oekraïne naar Nederland zijn meegekomen. Bij het meldpunt komen vragen binnen als: Waarom let de NVWA zo op rabiës bij huisdieren uit Oekraïne? Wat zijn de voorwaarden voor thuisquarantaine? En wanneer wordt een dier in officiële quarantaine geplaatst?

Antwoorden op deze vragen komen aan bod tijdens een speciaal spreekuur voor dierenartsen op woensdag 18 mei 20.00-20.45 uur.
NVWA organiseert deze bijeenkomst samen met de beroepsverenigingen voor dierenartsen. Veel informatie is ook te vinden op de websites van NVWA, Rijksportaal, KNMvD, CPD en RIVM.

Programma
  • 19.50-20.00 uur: Inloopmoment
  • 20.00 uur: Welkom door Renske van der Star
  • 20.05 uur: Aanleiding en inhoud van het aangepaste beleid voor rabiës & zoönose risico’s gezelschapsdieren uit Oekraïne. Wat wordt er bedoeld met flexibel omgaan met importeisen voor vluchtelingen?
  • 20.15 uur: Handhaving door inspecteur NVWA: Wat doet de NVWA?
    Uitleg thuisquarantaine en wanneer wél tot officiële quarantaine wordt besloten.
  • 20.20-20.45 uur: Stellen van vragen en beantwoording (bij veel vragen is een kleine uitloop mogelijk)
Deelnemen

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. Je kunt op woensdag 18 mei vanaf 19.50 uur via deze link deelnemen.

Belangrijke informatie:

Datum
18 mei 2022
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Webinar
Vakgebieden
Actualiteiten
Doelgroep
Dierenarts