Terug
accreditatiepunten
in aanvraag

KNMvD – PJD en Zoetis presenteren Young Vet Journey

  24 april 2025  in Houten

Ben jij toe aan een middag en avond vol inspiratie, nieuwe inzichten en gezelligheid met collega’s? Op 24 april organiseren de KNMvD-PJD en Zoetis de Young Vet Journey – hét event speciaal voor jonge dierenartsen.


Inschrijven voor dit evenement

Tijdens deze avond krijg je boeiende lezingen, zoals van de Dierenpolitie over dierenmishandeling en van DigiRedo over hoe je als topteam optimaal samenwerkt in de praktijk. Daarnaast ontdek je de nieuwste, baanbrekende ontwikkelingen in de diergeneeskunde via korte, krachtige pitches.

En natuurlijk is er volop ruimte om te ontspannen! Geniet van heerlijk eten bij onzefoodtruck, klets bij met collega’s en sluit de avond af met een gezellige borrel.

Praktische informatie
Datum: donderdag 24 april
Tijd: Inloop 15:30 uur, start 16:00 uur, einde om 21:00 uur
Locatie: KNMvD Houten (naast NS station Houten)
Voor wie: Jonge dierenartsen en master-studenten
Kosten: Gratis voor KNMvD-leden
Accreditatiepunten: voor dit evenement worden 3 accreditatiepunten aangevraagd.
Klik hier om je aan te melden

Programma

Inloop: 15:30 uur
Start: 16:00 uur met welkom en lezingen

Lezing: Dierenmishandeling
Mishandeling, verwaarlozing of slechte zorg voor dieren: geen enkele dierenarts wil dit tegenkomen. Toch is de kans groot dat je er in je carrière mee te maken krijgt. Hoe herken je het? En wat kun je doen?
In deze lezing neemt de Dierenpolitie je mee in dit belangrijke onderwerp. Je ontdekt de sleutelrol van de dierenarts bij het signaleren van dierenmishandeling en wat er gebeurt na een melding. Tot slot hoor je over de vernieuwde Meldcode Dierenmishandeling van de KNMvD.
Lezing: Jouw team is top
Een succesvol team begint met een goed begrip voor elkaar. René van den Bos van DigiRedo legt uit hoe je niet alleen jouw eigen gedrags- en communicatiestijl herkent, maar ook die van je collega’s.
Je ontdekt je sterke punten en valkuilen, en leert hoe je spanningen binnen het team kunt voorkomen door communicatiestijlen beter op elkaar af te stemmen. Bovendien krijg je praktische handvatten mee om effectiever samen te werken, zodat je niet alleen beter functioneert, maar ook uitgroeit tot een echte teamspeler.

7:30 uur Caroussel door KNMvD-PJD en Zoetis

Tijdens dit deel van het evenement krijg je op verschillende plekken in het KNMvD-pand korte pitches. Tijdens dit deel krijg je ook 40 minuten pauze om te eten bij onze food-truck.
Pitch gezelschapsdieren | Immuniteit en het gebruik ervan: de basisprincipes van de therapeutische monoclonale antilichamen
Monoclonale antistoffen vertegenwoordigen een baanbrekende vooruitgang in de diergeneeskunde door gebruik te maken van het lichaamseigen afweersysteem. Maar hoe zijn we gekomen waar we nu staan en hoe werken ze precies in het lichaam.
Pitch varken | MS Piggy en HCM
Wat je niet ziet bestaat niet. Of wel? Met MS Piggy en de Healthy Climate Monitor kunnen we longgezondheid en stalklimaat van varkens haarfijn in beeld krijgen. Leer meer over deze innovatieve tools waarmee we dagelijks aan varkensgezondheid en welzijn werken.
Pitch rund | Data voor gezonde uiers; meer data, betere aanpak.
Klinische mastitis aanpakken? Naast hygiëne en behandelingen is data onmisbaar. Otlis Sampimon van Zoetis laat zien hoe melkonderzoek en genetische gegevens mastitis helpen voorkomen en behandelen. Slim gebruik van data maakt hét verschil.
Pitch paard | Stablelab: Meet je intuïtie!
Stablelab is een bloedtest voor paarden waarmee je binnen de 10 minuten Serum Amyloïd A (SAA) bepaalt bij paarden. SAA is een betrouwbare indicator voor het opsporen van een infectie (>30 maal gevoeliger dan een thermometer*). Stablelab wordt in de praktijk o.a. gebruikt voor het opsporen van infecties, het monitoren van behandelingen en het screenen van subklinische infecties. Kom zeker langs als je meer tips wil over het gebruik in de praktijk.
Pitch algemeen | BOVP, wat moet ik daar nu weer mee?
Er komt straks één beroepsorganisatie voor dierenartsen, paraveterinairen, dierenfysiotherapeuten en embryotransplanteurs. Deze Beroepsorganisatie Veterinaire Professies (BOVP) moet de kwaliteit van en positie van de professional in de diergezondheidszorg gaan waarborgen. Denk hierbij aan herregistratie, een professionele standaard, kwaliteitszorg, nascholing en een gezond werkklimaat. Tijdens deze pitch kom je er achter wat deze ontwikkeling straks voor jou betekent, en praten we je bij over de laatste stand van zaken.

20:10 uur Borrel en einde

Belangrijke informatie:

Datum
24 april 2025
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
Mini-symposium
Vakgebieden
(Laboratorium)diagnostiek
Communicatie
Gezondheid en Welzijn
Persoonlijke ontwikkeling
Doelgroep
Jonge dierenarts < 5 jaar na afstuderen
Master student