Kopstoot, arbeidsongeschikt, en dan?

Wat denk je dat de doorslag geeft bij het bepalen van de aansprakelijkheid van een arbeidsongeval? Dat zijn bijna altijd de omstandigheden van het ongeval!

Waargebeurd verhaal

Stel je bent dierenarts en je werkt in loondienst. Je begon met kleine huisdieren, maar bent later overgestapt naar varkens en runderen. Inmiddels ben je een ervaren rot in het vak. Toch raak je arbeidsongeschikt. Eerst krijg je een kopstoot van een koe tegen je knie en kun je enige dagen niet werken. Als je dan eindelijk weer aan de slag kunt – in aangepaste werkzaamheden, want je hebt er toch blijvend letsel aan overgehouden – moet je bij een varkenshouder de varkens enten. Een van de varkens heeft daar niet zoveel zin in en springt keihard tegen jouw toch al zwakke knie. En weer zit je in de ziektewet, maar dit keer ziet het er niet goed uit.

Wil je weten hoe de rechter oordeelde over de aansprakelijkheid in deze zaak? Lees dan het TvD-artikel.

En in het kader van ‘better safe than sorry’: hoe is het met jouw arbeidsveiligheid gesteld? Lees meer over de verplichte RI&E in dierenartsenpraktijken. Vraag je werkgever gerust hoe het geregeld is.

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen