Tips ter preventie van COVID-19 in de dierenartsenpraktijk

Namens de American Veterinary Medical Association (AVMA), vind je hieronder een lijst met preventietips die je in je werkomgeving kunt implementeren.

Preventietips:

  • Er is momenteel geen vaccin om COVID-19 te voorkomen. De beste manier om deze ziekte te weren, is om blootstelling aan het virus te voorkomen en strikte handwas- en andere hygiëneprotocollen te volgen.
  • Wijs je praktijk/werkplek aan als een tijdelijke GEEN HANDSCHUD ZONE. Vraag collega’s en klanten af ​​te zien van het schudden van handen (een deel van de onderarm kan een alternatief zijn).
  • Neem goede hygiëne in acht: Was je handen vaak met zeep en water gedurende minstens 20 seconden, vooral na gebruik van het toilet; voor het eten; na het snuiten van je neus, hoesten of niezen; en tussen bezoeken van cliënt/patiënt.
  • Als zeep en water niet direct beschikbaar zijn, gebruik dan een hand desinfecterend middel op alcoholbasis met 60% -95% alcohol.
  • Plaats hand desinfecterend middel, reinigingsdoekjes en tissues in alle onderzoeksruimten, vergaderruimten, toiletten, pauzekamers en andere gemeenschappelijke ruimtes.
  • Raak je ogen, neus en mond niet aan met ongewassen handen.
  • Hoest of nies in je ellenboog of gebruik een tissue om je neus en mond te bedekken en gooi de tissue vervolgens in de prullenbak.
  • COVID-19-symptomen zijn vergelijkbaar met die van griep (bijv. koorts, hoest en kortademigheid). De huidige uitbraak doet zich voor in een periode van het jaar waarin aandoeningen van de luchtwegen door griep en andere virussen, waaronder andere coronavirussen die verkoudheid veroorzaken, veel voorkomen. Om griep te voorkomen, moeten alle personen ouder dan 6 maanden jaarlijks een griepvaccin krijgen. Vaccins zijn nog steeds beschikbaar en effectief om griep te voorkomen.
  • Vrijwillige quarantaine thuis: als je ziek bent en symptomen van ademhalingsaandoeningen hebt, zoals koorts, hoest, kortademigheid, keelpijn, loopneus of verstopte neus, pijn in het lichaam, hoofdpijn, koude rillingen of vermoeidheid, blijf dan thuis. Het is raadzaam om thuis te blijven tot je ten minste 24 uur koortsvrij bent (37,8 graden C) of als je geen tekenen van koorts meer hebt zonder het gebruik van koortsverlagende medicijnen.
  • Neem maatregelen om de verspreiding van ziekten onder veterinair personeel en naar/van cliënten te voorkomen en volg de adviezen en richtlijnen op van het RIVM.

 

 

Volg de laatste ontwikkelingen

Op onze dossierpagina Corona COVID-19 informeren wij je over de recente nieuwsberichten, downloads en handige links. Neem contact met ons op indien je vragen hebt.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen