Klachten

We mogen er wel vanuit gaan, dat iedereen, dus ook een dierenarts, zijn werk zo perfect mogelijk wil doen en tevreden klanten wil hebben.  Helaas is het zo dat waar gewerkt wordt ook weleens fouten gemaakt kunnen worden. Maar ook al heb je jouw werk goed gedaan dan nog kan het gebeuren dat een klant niet tevreden is. Een gemaakte fout of een ontevreden klant kan leiden tot een klacht.

Een klacht, wat nu?

In veel gevallen kan een klacht prima door de praktijk of dierenarts zelf opgelost worden, maar soms lukt dat niet.

Een ontevreden klant kan uit een aantal opties kiezen. Hij kan naar de rechter gaan of een zaak bij het Veterinair Tuchtcollege (VTC) indienen. Dit zijn vaak langdurige procedures die veel tijd en energie kosten.

Om te voorkomen dat klachten meteen bij het VTC of de rechter terechtkomen, heeft de KNMvD een klachtenregeling ontwikkeld. Een ontevreden klant kan de KNMvD vragen of deze in gang gezet kan worden. Maar ook een dierenarts die vermoedt dat een klant weleens een klacht kan indienen, kan vragen of de KNMvD de zaak wil oppakken.

Bemiddelen, niet oordelen

Voorop staat dat deze klachtenregeling niet verplicht is voor de dierenarts. Ook zal de KNMvD nooit oordelen over de klacht: het uitgangspunt is bemiddeling.

De klachtenprocedure

De klachtenprocedure bestaat uit een aantal stappen. De KNMvD heeft twee reglementen opgesteld: één voor dierenartsen en één voor consumenten/diereigenaren .

Voor meer gedetailleerde  informatie verwijzen wij naar de betreffende reglementen:

Wil je als consument meer weten over deze procedure? Klik dan hier
Ben je dierenarts? Klik dan hier.

 

Contactpersoon

Voor vragen over dit onderwerp kun je contact opnemen met info@knmvd.nl