Aan het werk als dierenarts: alles wat je moet weten als je begint!

Het oranje boekje “Aan de slag als dierenarts” – uitgegeven door de KNMvD en VvAA – is een begrip onder de afstuderende studenten diergeneeskunde. Het boekje bevat een schat aan informatie voor de afstuderende en/of pas gestarte dierenarts.

Een groot deel van die informatie is inmiddels geactualiseerd en door de KNMvD gedigitaliseerd, om het nog toegankelijker te maken voor haar leden. Je kan dit nu terugvinden in ons online dossier “Aan het werk als dierenarts”.

Je vindt daar veel informatie over veterinaire zaken zoals:

  • Het Diergeneeskunderegister (CIBG) en de wettelijke verplichting om je daar in te schrijven als je in Nederland als dierenarts wil werken
  • De diverse sector- en kwaliteitsregisters
  • Te regelen zaken zoals verzekeringen en pensioen
  • De coachbank en informatie voor dierenartsen die in het buitenland afstudeerden

Platform Jonge Dierenartsen (PJD)

Ook vind je daar informatie over het Platform Jonge Dierenartsen (PJD), voor studenten in de laatste fase van de opleiding en dierenartsen tot 5 jaar na afstuderen. Het PJD is een klankbord namens studenten en jonge dierenartsen binnen en vanuit de KNMvD. Daarbij organiseert, stimuleert en ondersteunt dit platform initiatieven passend bij de behoeften van studenten en jonge dierenartsen.

Handvatten Jonge Dierenartsen

Een voorbeeld is het project Handvatten Jonge Dierenartsen, een handreiking voor zowel de jonge dierenarts als de werkgever met nieuwe inzichten en praktische tips. De handvatten zijn ook bedoeld om het gesprek over begeleiding en inwerken te openen. Voor een soepele overgang van faculteit naar praktijk en voor professionele samenwerking. De handvatten zijn te downloaden in het dossier “Aan het werk als dierenarts” en worden binnenkort geactualiseerd aan de hand van de resultaten van de laatste PJD-enquête, die door 175 jonge dierenartsen is ingevuld.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen