50 accreditatie
punten

1-jarig leertraject ‘inwendige geneeskunde in de praktijk’

  7 januari 2025  in Asperen

Vind jij het heerlijk om uren na te denken over wat een patiënt nu werkelijk heeft? Vind je het leuk wanneer het niet onmiddellijk duidelijk is wat er speelt en wanneer je op zoek moet gaan naar de ontbrekende puzzelstukjes? Word je helemaal enthousiast van de hond of kat met chronische maagdarmklachten, urinewegproblemen, bloedafwijkingen of hormoonaandoeningen (of al deze tesamen)? Dan is dit leertraject helemaal voor jou!


Inschrijven voor dit evenement

Gedurende een jaar zal je ondergedompeld worden in de wondere wereld van de inwendige geneeskunde. De focus zal hierbij liggen op zaken waar jij als praktijkdierenarts mee te maken krijgt in de praktijk. Aan de hand van klinische cases en op basis van de laatste literatuur zullen we je praktische handvaten geven die ervoor zullen zorgen dat je aan het einde van dit traject een zeer stevige inwendige geneeskunde kennis hebt.

Het traject bestaat uit 6 modules. In elke module wordt een ander vakgebied van de inwendige geneeskunde behandeld. Er zijn 3 fysieke lesdagen van elk 8 uur en 3 ‘live online’ lesmomenten van elk 4 uur. Dit wordt aangevuld met online leermaterialen (webinars, podcasts, klinische cases, toetsmomenten, protocollen/stappenplannen). In totaal wordt er minstens 50 uur aan lesmateriaal voorzien.

Programma:

Module 1: bloed en cytologie
Datum: Dinsdag 7 januari 2025 van 10u tot 18u
Locatie: Asperen

Module 2: endocrinologie I
Datum: Dinsdag 8 april 2025 van 15u tot 19u
Live online

Module 3: endocrinologie II
Datum: Maandag 30 juni 2025
Locatie: Asperen

Module 4: gastro-enterologie
Datum: Dinsdag 16 september 2024
Live online

Module 5: uro-nefrologie
Datum: Dinsdag 4 november 2024
Live online

Module 6: lever en pancreas
Datum: Dinsdag 16 december 2025
Locatie: Asperen

Het gedetailleerde programma, alsook andere praktische informatie kan teruggevonden worden op: https://onlinevettraining.be/inwendige-geneeskunde-in-de-praktijk/

Belangrijke informatie:

Datum
7 januari 2025
Accreditatie punten
50 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Interne diergeneeskunde
Doelgroep
Dierenarts