0 accreditatie
punten

29e Veterinaire Informatiedag voor Seniordierenartsen

  22 maart 2023  in Houten

Na uitvoerig overleg met het bestuur van de KNMvD en de commissie senioren, is geconstateerd dat Mereveld, waar voorgaande 28 informatiedagen werden gehouden, toch wel erg duur is geworden. Daarom is besloten de bakens te verzetten. Uit het overleg is naar voren gekomen dat De Engel in Houten een zeer goed alternatief is.


Inschrijven voor dit evenement

De zaalaccommodatie is vergelijkbaar met Mereveld, er zijn voldoende parkeermogelijkheden, en last but not least: De Engel is aanzienlijk goedkoper.

De projectgroep biedt u dan ook weer een interessant en informatief programma aan met zeer bekende inleiders die spreken over actuele, soms prikkelende thema’s die vele raakvlakken hebben met onze professie.

De indeling van het programma is zoals gebruikelijk: twee lezingen met een ruime pauze, waarin onder het genot van de lunch de onderlinge contacten weer worden verstevigd.

Datum

22 maart 2023

Locatie:

De Engel
Burg.Wallersweg 2
3991 DM in Houten

Bereikbaarheid

De Engel is gelegen in het centrum van het Oude Dorp van Houten en heeft goede gratis parkeermogelijkheden. De locatie ligt op 1 kilometer loopafstand van station Houten. Bekijk hier uw eigen routebeschrijving.

Programma

10.30 – 11.00 uur: Ontvangst met koffie
11.00 – 11.10 uur: Opening door collega Sophie Deleu, voorzitter KNMvD.
11.10 – 12.40 uur: Ochtendspreker: dr. Esther van der Meer.
Zij studeerde Biologie aan de Universiteit van Utrecht met de focus op gedragsecologie, dierenwelzijn en natuur- en milieueducatie. De bescherming van wilde dieren staat of valt met de houding van mensen ten opzichte van deze dieren. Vinden we ze mooi en krachtig of juist lelijk en gevaarlijk? Vaak beide, afhankelijk van of je deze dieren tegenkomt in een Nationaal Park of in je achtertuin. Aan de hand van haar ervaring in de natuurbescherming in Zimbabwe en Taiwan beschrijft Dr. Esther van der Meer de complexe relatie tussen mensen en wilde dieren en de impact die dit heeft op de bescherming van carnivoren.
12.40 – 14.00 uur: Lunchpauze
14.00 – 15.30 uur: Middagsprekers: de collegae Ab Emmerzaal en Bram Schreuder
Bram Schreuder en Ab Emmerzaal zijn een groot aantal jaren actief betrokken bij de verbetering van de veterinaire zorg in Afghanistan. Daartoe hebben zij samen met anderen het Dutch Committee for Afghanistan (DCA) opgericht. Het doel was om de veehouderij in het land te verbeteren. Dit heeft het laatste decennia geleid tot een netwerk van Veterinary Field Units (VFUs) overal in het land en grotendeels gerund door paravets, waardoor veehouders toegang hebben gekregen tot een betaalbare veterinaire zorg. Bram en Ab zullen presenteren hoe dit is gelukt en wat de invloed is van de machtsovername door de Taliban op hun werkzaamheden.
15.30 uur: Borrel en samenzijn
16.30 uur: Einde bijeenkomst

Coronamaategelen

Tijdens de bijeenkomst zijn de dan geldende coronamaatregelen van toepassing. Het is gewenst om thuis een zelftest te doen en niet te komen als u klachten hebt.

Kosten

KNMvD leden € 0,00
Niet KNMvD leden € 100,- excl. btw.
Ook profiteren van de ledenprijs? Lid worden kan hier
Nadat de bijeenkomst heeft plaatsgevonden, ontvangt u via de financiële administratie een factuur zodat u het bedrag kunt overmaken.

Aanmelden

De Engel biedt ruimte aan maximaal 120 deelnemers. De inschrijving vindt plaats in volgorde van binnenkomst van de aanmelding.

Inschrijven is mogelijk met uw persoonlijke Vet-login. Klik op deze link.
Na uw digitale aanmelding ontvangt u een bericht van inschrijving. Een aantal dagen voor 22 maart 2023 ontvangt u een bericht met de laatste praktische informatie.

Nog geen Vet-login?

Als dierenarts kunt u hier een Vet-login aanvragen.

Annulering

Let op: er zijn algemene voorwaarden van toepassing.
Annulering kan alleen schriftelijk of per e-mail plaatsvinden. Telefonische annuleringen dienen altijd schriftelijk door de deelnemer te worden bevestigd. De KNMvD stuurt bij ontvangst van een annulering te allen tijde een bevestiging van die annulering. Annuleringen kun je doorgeven aan de afdeling Congressen en Evenementen, via cene@knmvd.nl

LET OP: Wij communiceren met u via het e-mailadres waarmee u met uw VET login bent ingelogd. Hopelijk gebruikt u hiervoor een persoonlijk e-mailadres.

 

Belangrijke informatie:

Datum
22 maart 2023
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Lezing