13 accreditatie
punten

Abdomen chirurgie basis (2-daagse module incl. practicum)

  4 september 2024  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Een alomvattende cursus voor de beginnende dierenarts of als opfriscursus voor de “oudere” dierenarts over chirurgie met de focus op het maagdarmkanaal en het urologisch apparaat. De dag wordt begonnen met de theorie, daarna volgt een demonstratie door de docent en dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan!


Inschrijven voor dit evenement

Onder leiding van twee docenten specialisten chirurgie (Dipl. ECVS) Ceriel Maas en Bouvien Brocks ga je in een kleine groep aan de slag: de eerste dag met maagdarmchirurgie, tijdens de tweede cursusdag staat de urologische chirurgie op de planning.

Wat ga je leren?

Het juist aanleren van de basis chirurgische vaardigheden van het maagdarm kanaal en urologisch apparaat. Hiermee wordt er meer vertrouwen geven om de ingrepen zelf te durven doen. Door de theorie te combineren met aansluitend practicum wordt het vertrouwen in de vaardigheden verhoogd en daarmee de kans op complicaties verlaagd.
Een cursus met veel praktijk!

Alleen door een goede basis, gevolgd door veel oefenen onder leiding van ervaren docenten, krijgt u de vaardigheden onder de knie. En dat is nou net wat we willen.

In deze cursus Abdomen chirurgie basis komen de volgende onderwerpen aan bod:

Cursusdag 1: Maagdarmkanaal
– Open en sluiten abdomen (H/K)
– Gastrotomie (H/K)
– Enterotomie (H/K)
– Plaatsen oesophagussonde (K)
– Splenectomie (H/K)
– Partiële enterectomie jejunaal (H/K)

Cursusdag 2: Urologisch apparaat
– Cystotomie (H/K)
– Partiele cystectomie (H/K)
– Perineale urethrostomie (K)

Tijdens het practicum is naast hoofddocent Drs. Ceriel Maas, Dipl. ECVS ook Drs. Bouvien Brocks, Dipl. ECVS aanwezig om zo voldoende begeleiding te krijgen.

Tenzij anders vermeld vergt deze cursus geen voorbereidingstijd/studiebelasting, het studiemateriaal is inbegrepen en standaard geldt voor onze cursussen geen vrijstelling.

Belangrijke informatie:

Datum
4 september 2024
Accreditatie punten
13 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Chirurgie
Doelgroep
Gezelschapsdieren