accreditatiepunten
in aanvraag

Afscheidssymposium Herman Egberink

  28 juni 2022  in Collegezaal Paard, Faculteit Diergeneeskunde, Yalelaan 112, Utrecht

Tijdens deze middag zullen verschillende sprekers van de Divisies Virologie en Klinische Infectiologie van de Faculteit Diergeneeskunde kennis over virusziekten die bij honden en katten voorkomen bespreken, namelijk SARS-CoV-2, Influenza en Feline Infectieuze Peritonitis.


Inschrijven voor dit evenement

De drie virussen zullen besproken worden waarbij eerst een viroloog eerst de meest recente bevindingen uit meer fundamenteel onderzoek zal belichten, waarna een veterinair microbioloog de vertaling naar de voor de praktijk relevante aspecten zal toelichten. De eerste twee virussen veroorzaken ook ziekte bij mensen en het risico voor de mens zal ook aan de orde komen.De middag wordt afgesloten met een kort overzicht van de ontwikkelingen in de veterinaire virologie van de afgelopen 40 jaar. Het symposium vindt plaats in de collegezaal Paard van de Faculteit Diergeneeskunde en zal bestaan uit 3 duo-lezingen van ca. 45 minuten.

De doelgroep is Nederlandse gezelschapsdierenartsen en het leerdoel is dat zij na deze middag op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van voorkomen, diagnostiek en therapie van de bovengenoemde virusziekten.

Belangrijke informatie:

Datum
28 juni 2022
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
Symposium
Vakgebieden
One Health
Doelgroep
Gezelschapsdieren