3 accreditatie
punten

Cursus “het op afstand verdoven van een paard”

  8 december 2023  in DAP Bodegraven, Afdeling Paard

Bij een recente enquête door de BEVA (https://doi.org/10.1111/eve.12891) onder 620 Britse paardenpractici bleek het beroep van paardendierenarts het meest gevaarlijke van alle civiele beroepen, met 7-8 ongelukken een loopbaan van 30 jaar. In deze cursus van een middag wordt de nadruk gelegd op het voorkómen van gevaarlijke situaties in de omgang met paarden, die zich […]


Inschrijven voor dit evenement

Bij een recente enquête door de BEVA (https://doi.org/10.1111/eve.12891) onder 620 Britse paardenpractici bleek het beroep van paardendierenarts het meest gevaarlijke van alle civiele beroepen, met 7-8 ongelukken een loopbaan van 30 jaar.
In deze cursus van een middag wordt de nadruk gelegd op het voorkómen van gevaarlijke situaties in de omgang met paarden, die zich om welke reden dan ook (bang, schrikkerig, agressief of gehuisvest in een groep) niet of nauwelijks handmatig laten injecteren, door gebruik te maken van een even simpel als doeltreffend instrument; de blaaspijp.
Sprekers zijn Mark Hoyer, dierenarts voor paarden, runderen, dierentuin- en wilde dieren, tevens cursusleider en Leendert-Jan Hofland, specialist paardengeneeskunst en mede-eigenaar van Dierenkliniek Bodegraven.

Belangrijke informatie:

Datum
8 december 2023
Accreditatie punten
3 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Anesthesie
Doelgroep
Paard