2.5 accreditatie
punten

“het op afstand verdoven van paarden”

  31 maart 2022  in Dierenkliniek Emmeloord, Espelerlaan 77, 8302 DC Emmeloord

Als paardendierenarts zit je soms in een situatie waarbij het toedienen van een sedatie lastig, gevaarlijk of onmogelijk is.


Inschrijven voor dit evenement

Als paardendierenarts zit je soms in een situatie waarbij het toedienen van een sedatie lastig, gevaarlijk of onmogelijk is. Het paard is soms angstig, jong, onhandelbaar of zelfs agressief. Orale sedatie wordt vaak niet genomen en het effect is onvoorspelbaar en kan tijdrovend zijn. Een veilig alternatief is het gebruik van blaaspijp, waarbij de sedatie op afstand wordt toegediend. Een techniek die steeds meer dierenartsen zich eigen maken en, naast tijd, ook een hoop stress en gevaarlijke situaties bespaart.

Deze cursus van een middag bestaat uit twee delen; een theoretische uitleg en een praktische, interactieve training. In het theoretische gedeelte worden de werking van verdovingspijlen, de sedativa en anesthetica uitgebreid behandeld. Daarna volgt het juiste gebruik en de techniek van de blaaspijp en de pijlen.
Het praktijk gedeelte wordt besteed aan de interactieve training waar de cursist onder begeleiding van dierenarts Mark Hoyer zelf de pijlen zal vullen, richten, schieten en leert wat te doen bij complicaties. Na afloop volgt een evaluatie waarmee het certificaat en de nascholingspunten worden behaald.

Het aantal deelnemers per cursus is maximaal 8 dierenartsen.

Docent is drs. Mark Hoyer, dierenarts voor dierentuin- en wilde dieren, runderen en paarden.

Belangrijke informatie:

Datum
31 maart 2022
Accreditatie punten
2.5 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Welzijn
Doelgroep
Paard