3 accreditatie
punten

De bovenlijn nader bekeken met drs. Kim de Graaf en drs. Peter van Oijen

  16 oktober 2018  in Someren

ICOVet organiseert dit jaar, op 16 oktober en 27 november 2018, voor paardendierenartsen regionale IOD-bijeenkomsten met als onderwerp ‘De bovenlijn nader bekeken’. Tijdens de bijeenkomsten bespreken we vraagstukken uit uw eigen praktijk over de patiënt met hals en/of rug problemen. Tijdens deze twee avonden wordt er ingegaan op de volgende onderwerpen: Onderzoek hals en rug De eerste bijeenkomst […]


Inschrijven voor dit evenement
ICOVet organiseert dit jaar, op 16 oktober en 27 november 2018, voor paardendierenartsen regionale IOD-bijeenkomsten met als onderwerp ‘De bovenlijn nader bekeken’.
Tijdens de bijeenkomsten bespreken we vraagstukken uit uw eigen praktijk over de patiënt met hals en/of rug problemen. Tijdens deze twee avonden wordt er ingegaan op de volgende onderwerpen:

Onderzoek hals en rug

De eerste bijeenkomst staat het klinisch onderzoek centraal. Van te voren denkt u na over de opbouw van het lichamelijk onderzoek en welke aanvullende technieken u inzet in de praktijk. We starten met het lichamelijk onderzoek en hiervoor is een paard beschikbaar. Onder leiding van een erkende IOD-begeleider bespreekt u zaken als: Hoe ziet het onderzoek van hals en rug eruit en welk referentiewaarden houdt u aan? Waar let u specifiek op tijdens de uitvoering? Zijn er verschillen met het onderzoek dat u uitvoert tijdens een klinische keuring? De tweede helft van de bijeenkomst wordt aandacht besteed aan door u ingebrachte casuïstiek op het gebied van diagnostiek. Dhr. Tijn Spoormakers (diplomate ECVS en certified ISELP) is de hele avond aanwezig en zal zijn visie als specialist geven. Het is belangrijk dat u 10 dagen van te voren casuïstiek aanlevert zodat de casuïstiek kan worden bekeken en eventueel verder kan worden uitgewerkt. Het aanleveren van casuïstiek is verplicht voor deelname aan de bijeenkomsten.

Therapie van hals- en rugaandoeningen

Tijdens de tweede bijeenkomst staan de verschillende therapeutische mogelijkheden die u toepast in de praktijk centraal. Van te voren wordt u gevraagd welke behandelprotocollen u inzet bij enkele aandoeningen, zoals hals artrose of kissing spines. Mogelijke afwegingen die vervolgens besproken kunnen worden zijn: Kunt u hals artrose beter lokaal of systemisch behandelen? Kunt u een slijmbeursontsteking in de nek beter inspuiten of gelijk chirurgisch ingrijpen? Schakelt u een fysiotherapeut in bij de revalidatie? Aansluitend aan de bespreking van de verschillende mogelijkheden gaat u samen met collega’s aan de slag met casuïstiek/vraagstukken uit uw praktijk met als doel om verder te leren van elkaars kennis/kunde en ervaring. Dhr. T. Spoormakers zal tijdens deze avond weer aanwezig zijn om zijn bijdrage als specialist te geven.

Locatie en tijdstip:

16 oktober 2018 van 19:00 -22:00
27 november 2018 van 19:00 – 22:00

Veterinair Centrum Someren
De scholing wordt aangeboden door: ICOVet

Kosten

  • Dierenartsen met een ICOVet IOD-abonnement: €140,-
  • Dierenartsen zonder een ICOVet IOD-abonnement: €155,-

*Alle bedragen zijn exclusief 21% BTW en voor deelname aan 2 bijeenkomsten.

Accreditatie

De bijeenkomsten zijn door PE-Veterinair geaccrediteerd met 3 IOD-nascholingspunt per bijeenkomst.
Meer informatie over deze nascholing en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website van ICOVet.

Belangrijke informatie:

Datum
16 oktober 2018
Accreditatie punten
3 punten
Doelgroep
Paard