6 accreditatie
punten

Dermatologie gezelschapsdieren met Yvette Schlotter ECVD (Utrecht)

  17 oktober 2019  in Utrecht

Tijdens de bijeenkomsten gaan we in op de diagnostiek en therapie van huidproblemen. Tevens bespreken we, onder leiding van een erkende IOD-begeleider en Yvette Schlotter (ECVD), casuïstiek/vraagstukken uit de eigen praktijk.


Inschrijven voor dit evenement

Aanbieder: ICOVet

Onderwerp: Open IOD Gezelschapsdieren

Datum en tijd: Donderdag 17 oktober en donderdag 14 november 2019 van 19 – 22 uur

Locatie: Universiteitskliniek Gezelschapsdieren, Utrecht

Kosten:

– Dierenartsen met een ICOVet IOD-abonnement: €144,-

– Dierenartsen zonder een ICOVet IOD-abonnement: €159,-

Alle bedragen zijn exclusief 21% BTW en voor deelname aan 2 bijeenkomsten. Aanmelden voor één losse IOD-avond is niet mogelijk.

Aanvullende informatie:

Tijdens de bijeenkomsten gaan we in op de diagnostiek en therapie van huidproblemen. Tevens bespreken we, onder leiding van een erkende IOD-begeleider en Yvette Schlotter (ECVD), casuïstiek/vraagstukken uit de eigen praktijk.

Tijdens de bijeenkomsten bespreken we vraagstukken uit uw eigen praktijk over de patiënt met dermatologische problemen. Van te voren maakt de groep afspraken over de vertrouwelijkheid van de avond zodat een situatie ontstaat waarin u uw zaken veilig aan de orde kunt brengen. Tijdens de bijeenkomsten gaat u onder leiding van een erkende IOD-begeleider met collega’s aan de slag. U bespreekt casuïstiek of vraagstukken uit de praktijk met als doel om verder te leren van elkaars kennis, kunde en ervaring. Yvette Schlotter (ECVD) is beide avonden aanwezig en zal haar visie als specialist geven. Tijdens de twee avonden wordt er onder andere ingegaan op de volgende onderwerpen:

1. Het klinische dermatologisch onderzoek

2. Aanvullend dermatologisch onderzoek

3. Therapeutische mogelijkheden bij dermatologische patiënten

Om de bijeenkomsten goed te laten verlopen bereidt u een casus voor: Lever dus 10 dagen van te voren minimaal één casus aan. U kunt ook foto-, of videobeelden toevoegen, deze kunnen tijdens de bijeenkomst op het scherm vertoond worden. Het aanleveren van casuïstiek is verplicht voor deelname aan de bijeenkomsten, dit is nodig om de specialist de gelegenheid te geven zich voor te bereiden op de casuïstiek en op gerichte wijze verdieping kan bieden.

Door middel van het aanleveren van een casus of vraagstuk kunt u zelf richting geven aan de onderwerpen en gericht antwoord krijgen op de lastige zaken waar u tegen aan loopt in de praktijk.

De bijeenkomsten zijn door PE-Veterinair geaccrediteerd met 3 IOD-punten per bijeenkomst, dus 6 IOD-punten in totaal. Meer informatie over deze nascholing en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website van ICOVet.

 

Belangrijke informatie:

Datum
17 oktober 2019
Accreditatie punten
6 punten
Categorie
Intercollegiaal Overleg Dierenartsen (IOD)
Vakgebieden
Interne diergeneeskunde
Doelgroep
Gezelschapsdieren
Diersoort overschrijdend