6 accreditatie
punten

Dermatologie workshop: Allergie

  26 september 2023  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Dermatologie Workshops – Dermatologie in de Praktijk! “it is all about skin – een dag kennis én praktijk” Tijdens deze cursusdag Allergie zal bijvoorbeeld een fictieve dermatologische patiënt worden besproken, met een focus op de praktische uitvoering en alles wat daaromheen komt kijken. De specifieke focus is daarbij afhankelijk van het onderwerp van de workshop. […]


Inschrijven voor dit evenement
Dermatologie Workshops – Dermatologie in de Praktijk!

“it is all about skin – een dag kennis én praktijk”

Tijdens deze cursusdag Allergie zal bijvoorbeeld een fictieve dermatologische patiënt worden besproken, met een focus op de praktische uitvoering en alles wat daaromheen komt kijken. De specifieke focus is daarbij afhankelijk van het onderwerp van de workshop.

Je haalt het meeste rendement uit deze workshop indien je eigen vragen al voor de workshop instuurt, zodat deze meegenomen kunnen worden in de opwerking van de fictieve patiënt. Er kunnen immers altijd verschillende paden gelopen worden.

De kleinschaligheid van de workshops maakt discussie gemakkelijker en heeft als voordeel dat door het bespreken van ieders vragen je veel meer van elkaar leert.

Wat ga je leren?

In deze cursusdag Allergie, wordt in de ochtend met name tijd besteed aan de theorie, en de middag staat geheel in het teken van toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.
Workshop “Allergie”

Honden en katten met allergische huidproblemen vormen, zonder twijfel, de grootste groep patiënten binnen de dermatologie. Naast dat het chronische huidaandoeningen zijn en het om die reden héél belangrijk is hierover duidelijkheid en uitleg te geven aan de patiënteigenaren zijn het ook nog eens complexe aandoeningen om op te werken en te controleren.

Het onderwerp is te breed om in een dag te bespreken, daarom is het doel van deze dag ook niet om slechts heel veel informatie en kennis te delen, maar vooral om verschillende typen patiënten samen te bespreken en daarin de problemen/vragen mee te nemen waar u in de praktijk mee te maken krijgt. Het gaat hierbij om het totaal plaatje, van communicatie naar en met de eigenaar, tot het opwerken, verschillende mogelijkheden in diagnostiek en behandeling.

Dit zal ertoe leiden dat geen workshop “allergie” exact dezelfde inhoud heeft, hij zal mede ook vormgegeven worden door de groep aanwezige dierenartsen en de discussie/vragen die naar voren komen. Met het doel dat u zich met de komende allergische patiënten in uw praktijk comfortabeler zal voelen in de communicatie (met eigenaren), mogelijkheden in de opwerking en behandeling, vooral ook met oog op de lange termijn behandeling van dit type patiënten.

Er zijn nog 4 interessante workshops dermatologie namelijk:

  • Workshop Huid en voeding
  • Workshop Huid en bacteriële infecties
  • Workshop Huid en schimmelinfecties
  • Workshop “oren”

Belangrijke informatie:

Datum
26 september 2023
Accreditatie punten
6 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Dermatologie
Doelgroep
Gezelschapsdieren