6 accreditatie
punten

Dermatologie workshop: Huid en bacteriële infecties

  7 november 2023  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Dermatologie Workshops – Dermatologie in de Praktijk!

“it is all about skin – een dag kennis én praktijk”


Inschrijven voor dit evenement

Tijdens deze cursusdag Huid en bacteriële infecties zal bijvoorbeeld een fictieve dermatologische patiënt worden besproken, met een focus op de praktische uitvoering en alles wat daaromheen komt kijken. De specifieke focus is daarbij afhankelijk van het onderwerp van de workshop.

Je haalt het meeste rendement uit deze workshop indien je eigen vragen al voor de workshop instuurt, zodat deze meegenomen kunnen worden in de opwerking van de fictieve patiënt. Er kunnen immers altijd verschillende paden gelopen worden.

De kleinschaligheid van de workshops maakt discussie gemakkelijker en heeft als voordeel dat door het bespreken van ieders vragen je veel meer van elkaar leert.

Wat ga je leren?

In deze cursusdag Huid en bacteriële infecties, wordt in de ochtend met name tijd besteed aan de theorie, en de middag staat geheel in het teken van toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.
Workshop Huid en bacteriële infecties – duo docenten; Specialist Microbiologie en specialist Dermatologie

De theorie bevat onder meer: algemene klinische principes van bacteriële huidinfecties van zowel de huid in het algemeen als van de gehoorgang in het kader van een otitis externa: herkennen van de laesies, de diagnostiek met nadruk op de mogelijkheden en de interpretatie van het bacteriologisch onderzoek in het kader van o.a. systemisch versus topicaal antibioticum gebruik en natuurlijk de therapie. Dit wordt gerelateerd aan de richtlijn bacteriële huidinfecties bij de hond en kat en tevens wordt hierbij aandacht besteed aan verantwoord antibioticum gebruik, ook in het kader van de nieuwe Europese richtlijnen voor veterinaire medicatie. Ook met aandacht voor de infecties met multiresistente bacteriën besproken.

Naast kennis delen van deze laatste ontwikkelingen en mogelijkheden in het opwerken van de patiënt in het kader van de bacteriële huid infecties, zal de middag in de vorm van een interactieve workshop gegeven worden waarbij vooral aandacht zal zijn voor de (vooraf ingestuurde) problemen en vragen waar jullie in de praktijk tegenaan lopen. Het doel is dat de kennis die jullie deze dag opdoen ook direct geïmplementeerd kan worden in de praktijk.

Deze workshop wordt gegeven door Yvette Schlotter, specialist Dermatologie EN Marloes van Dijk, Specialist Veterinaire Microbiologie.

Er zijn nog 4 interessante workshops dermatologie namelijk:

  • Workshop Huid en voeding
  • Workshop Huid en schimmelinfecties
  • Workshop “oren”
  • Workshop “allergie”

 

Belangrijke informatie:

Datum
7 november 2023
Accreditatie punten
6 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Dermatologie
Doelgroep
Gezelschapsdieren