6 accreditatie
punten

Dermatologie workshop: Huid en schimmel infecties

  21 november 2023  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Dermatologie Workshops – Dermatologie in de Praktijk!

“it is all about skin – een dag kennis én praktijk”


Inschrijven voor dit evenement

Tijdens deze cursusdag Huid en schimmel infecties zal bijvoorbeeld een fictieve dermatologische patiënt worden besproken, met een focus op de praktische uitvoering en alles wat daaromheen komt kijken. De specifieke focus is daarbij afhankelijk van het onderwerp van de workshop.

Je haalt het meeste rendement uit deze workshop indien je eigen vragen al voor de workshop instuurt, zodat deze meegenomen kunnen worden in de opwerking van de fictieve patiënt. Er kunnen immers altijd verschillende paden gelopen worden.

De kleinschaligheid van de workshops maakt discussie gemakkelijker en heeft als voordeel dat door het bespreken van ieders vragen je veel meer van elkaar leert.

Wat ga je leren?

In deze cursusdag Huid en schimmel infecties, wordt in de ochtend met name tijd besteed aan de theorie, en de middag staat geheel in het teken van toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.
Workshop Huid en schimmelinfecties – duo docenten; expert op gebied van schimmelinfecties van hond en kat en specialist Dermatologie

Schimmelinfecties van onze huisdieren kunnen een heel complex probleem zijn. Met name omdat het soms niet bij onze huisdieren blijft, maar ook andere leden van het gezin, mens en andere dieren, de infectie kunnen overnemen en zelfs ook contactpersonen buiten het gezin..

De behandeling vergt dan vaak een heel gestructureerd en gedisciplineerd plan, waarbij niet alleen de behandeling van het dier(en) en mensen voorop staat, maar er ook aandacht besteed moet worden aan de omgeving. Men kan er immers radeloos van worden.

Na het delen van kennis omtrent de meest voorkomende schimmelinfecties, de mogelijkheden van behandeling van dier (mens) en omgeving zullen in de middag in de vorm van een interactieve workshop (complexe) casuïstieken worden besproken met vooral ook aandacht voor (vooraf ingestuurde) vragen waar u in de praktijk tegenaan loopt. Het doel is dat de kennis die jullie deze dag opdoen ook direct geïmplementeerd kan worden in de praktijk.

Deze workshop wordt gegeven door Yvette Schlotter, specialist Dermatologie EN Ruth van der Leij, de expert op het gebied van schimmelinfecties .

Er zijn nog 4 interessante workshops dermatologie namelijk:

  • Workshop Huid en voeding
  • Workshop Huid en bacteriële infecties
  • Workshop “oren”
  • Workshop “allergie”

 

Belangrijke informatie:

Datum
21 november 2023
Accreditatie punten
6 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Dermatologie
Doelgroep
Gezelschapsdieren