6 accreditatie
punten

Dermatologie workshop: Huid en Voeding

  12 december 2023  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Dermatologie Workshops – Dermatologie in de Praktijk!

“it is all about skin – een dag kennis én praktijk”

Tijdens deze cursusdag Huid en Voeding zal bijvoorbeeld een fictieve dermatologische patiënt worden besproken, met een focus op de praktische uitvoering en alles wat daaromheen komt kijken. De specifieke focus is daarbij afhankelijk van het onderwerp van de workshop.


Inschrijven voor dit evenement

Je haalt het meeste rendement uit deze workshop indien je eigen vragen al voor de workshop instuurt, zodat deze meegenomen kunnen worden in de opwerking van de fictieve patiënt. Er kunnen immers altijd verschillende paden gelopen worden.

De kleinschaligheid van de workshops maakt discussie gemakkelijker en heeft als voordeel dat door het bespreken van ieders vragen je veel meer van elkaar leert.

Wat ga je leren?

In deze cursusdag Huid en Voeding, wordt in de ochtend met name tijd besteed aan de theorie, en de middag staat geheel in het teken van toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.
Workshop Huid en Voeding – duo docenten; Specialist Voeding en specialist Dermatologie

Huidaandoeningen en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De grootste groep dermatologische patiënten in onze kliniek zijn de allergische huidpatiënten. Het is natuurlijk evident dat in de opwerking van de allergische patiënt aandacht besteed wordt aan de voeding (in kader van een evt. onderliggende voedselallergie), maar ook als het gaat om een omgevingsallergie dan kan een ondersteunende voeding van betekenis zijn.

Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer, zoveel verschillende mogelijkheden en even zoveel verschillende meningen. Dat laatste zal niet veranderen en is ook goed, want in de meeste gevallen is er niet 1 juiste weg. Daarbij gaan de ontwikkelingen snel!

Naast kennis delen van deze laatste ontwikkelingen en mogelijkheden in het opwerken van de allergische patiënt in het kader van de voeding, zal de middag in de vorm van een interactieve workshop gegeven worden waarbij vooral aandacht zal zijn voor de (vooraf ingestuurde) problemen en vragen waar jullie in de praktijk tegenaan lopen. Het doel is dat de kennis die jullie deze dag opdoen ook direct geïmplementeerd kan worden in de praktijk.

Deze workshop wordt gegeven door de specialist Dermatologie EN de specialist voeding.

Er zijn nog 4 interessante workshops dermatologie namelijk:
  • Workshop Huid en bacteriële infecties
  • Workshop Huid en schimmelinfecties
  • Workshop “oren”
  • Workshop “allergie”

 

Belangrijke informatie:

Datum
12 december 2023
Accreditatie punten
6 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Dermatologie
Doelgroep
Gezelschapsdieren