6 accreditatie
punten

Dermatologie workshop: Oren

  28 november 2023  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Dermatologie Workshops – Dermatologie in de Praktijk!

“it is all about skin – een dag kennis én praktijk”


Inschrijven voor dit evenement

Tijdens deze cursusdag Oren zal bijvoorbeeld een fictieve dermatologische patiënt worden besproken, met een focus op de praktische uitvoering en alles wat daaromheen komt kijken. De specifieke focus is daarbij afhankelijk van het onderwerp van de workshop.

Je haalt het meeste rendement uit deze workshop indien je eigen vragen al voor de workshop instuurt, zodat deze meegenomen kunnen worden in de opwerking van de fictieve patiënt. Er kunnen immers altijd verschillende paden gelopen worden.

De kleinschaligheid van de workshops maakt discussie gemakkelijker en heeft als voordeel dat door het bespreken van ieders vragen je veel meer van elkaar leert.

Wat ga je leren?

In deze cursusdag Oren, wordt in de ochtend met name tijd besteed aan de theorie, en de middag staat geheel in het teken van toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.

Workshop “Oren”

Problemen aan de oren, en natuurlijk meer specifiek “otitis externa” is een van de meest voorkomende dermatologische problemen waarmee wij in de praktijk te maken hebben. Geen dierenarts zal hier níet mee te maken krijgen. Vaak is het, in het geval van otitis externa bij de hond, een onderdeel van een onderliggend allergisch probleem, maar zeker niet altijd.

Het onder controle krijgen van otitis externa is vaak niet gemakkelijk. Naast dat een otitis de neiging heeft tot recidiveren, is überhaupt het onder controle krijgen niet altijd gemakkelijk. Het bestaat vrijwel altijd uit een opeenvolging van stappen in relatie tot het evt. onderliggende probleem. Opvolging is belangrijk, maar vergt ook weer betrokkenheid en begrip van eigenaren..

Ook de behandeling brengt vaak vragen met zich mee zoals, afhankelijk ook van het type otitis: welke otitis behoeft welke behandeling? Welke diagnostiek gebruik ik, cytologie versus microbiologisch onderzoek? Wat kan ik gericht met wat ik onder de microscoop zie of met de uitslagen die ik binnenkrijg van het microbiologisch laboratorium? Welke antibiotica kan ik toepassen, en wat te doen bij een geruptureerd trommelvlies?

Naast de ochtend waarin aandacht wordt besteed aan de theorie zal de middag in de vorm van een interactieve workshop gegeven worden. Er worden 2 (fictieve) patiënten besproken, waarbij ook uw (vooraf ingestuurde) vragen geïmplementeerd worden, zodat u de opgedane kennis en mogelijkheden direct kunt toepassen in de praktijk.

Er zijn nog 4 interessante workshops dermatologie namelijk:

  • Workshop Huid en voeding
  • Workshop Huid en bacteriële infecties
  • Workshop Huid en schimmelinfecties
  • Workshop “allergie”

 

Belangrijke informatie:

Datum
28 november 2023
Accreditatie punten
6 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Dermatologie
Doelgroep
Gezelschapsdieren