0 accreditatie
punten

Dierenartsen en duurzame veehouderij: verbinden in plaats van polariseren

  24 januari 2024  in Online

Dierenartsen zijn een mooie afspiegeling van de maatschappij. Waar de ene kiest én openlijk pleit voor een plantaardig dieet, kiest de ander vol overtuiging voor een dieet met zuivel, eieren en vlees. Steker: een grote groep dierenartsen verdient zijn of haar brood van veehouderij. En net als in de maatschappij speelt polarisatie ons dikwijls parten. […]


Inschrijven voor dit evenement

Dierenartsen zijn een mooie afspiegeling van de maatschappij. Waar de ene kiest én openlijk pleit voor een plantaardig dieet, kiest de ander vol overtuiging voor een dieet met zuivel, eieren en vlees. Steker: een grote groep dierenartsen verdient zijn of haar brood van veehouderij. En net als in de maatschappij speelt polarisatie ons dikwijls parten. Meningen (en feiten) over wat duurzaam is vloeien rijkelijk om elkaar voor ons eigen gelijk te overtuigen. Maar verliezen we elkaar als beroepsgroep hierdoor niet? Moeten we niet juist bij dit soort moeilijke thema’s respectvol met elkaar de dialoog aangaan?

We gaan hierover in gesprek met een aantal collega’s, waaronder Joachim Nieuwland (dierenarts en docent aan de Faculteit diergeneeskunde), Frederieke Schouten (dierenarts en bestuurslid van Caring Vets), en Ineke Eijck (veelzijdig varkensdierenarts en verandermanager).

Je kunt Vetscope Live op woensdag 24 januari om 16:00 online meekijken via deze link.

Belangrijke informatie:

Datum
24 januari 2024
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Online
Doelgroep
Dierenarts