0 accreditatie
punten

DIMEO en PJD (Re)Connect: Rocky Road to Succes – Hoe blijf je als dierenarts gelukkig tot aan je pensioen?

  29 juni 2024  in Houten

Op zaterdag 29 juni 2024 organiseren Cluster DIMEO en Platform Jonge Dierenartsen in het nieuwe pand van de KNMvD het (Re)Connect event de ‘Rocky Road to succes’: samen in gesprek over werkgeluk. Elke dierenarts wordt – zelf of bij collega’s – geconfronteerd met werkstress, de negatieve tegenhanger van werkgeluk. Met de Rocky Road to Succes […]


Inschrijven voor dit evenement

Op zaterdag 29 juni 2024 organiseren Cluster DIMEO en Platform Jonge Dierenartsen in het nieuwe pand van de KNMvD het (Re)Connect event de ‘Rocky Road to succes’: samen in gesprek over werkgeluk.

Elke dierenarts wordt – zelf of bij collega’s – geconfronteerd met werkstress, de negatieve tegenhanger van werkgeluk. Met de Rocky Road to Succes willen we hier graag aan een constructieve draai aan geven, door te focussen op de zaken waar jij en/of wij invloed op kunnen uitoefenen. Door met elkaar het gesprek aan te gaan, door van elkaar te leren door ervaringen uit te wisselen. En te kijken waar uitgerekend kansen liggen voor werkgeluk.

Voor jonge dierenartsen kunnen spanningen rondom een nieuwe baan veel werkstress geven. De angst om fouten te maken speelt daarbij een grote rol. In het ‘Iedereen maakt foutencollege’ vertelt een aantal jonge collega’s met een goede dosis humor over de hobbels waar zij (bijna) over struikelden. Hoe juist dát hen tot betere dierenartsen gemaakt heeft. En over de belangrijke rol die hun werkgevers speelden op deze sleutelmomenten. Maar ook de ervaren collega is niet immuun voor werkstress. De relatie tussen werkgever en werknemer is van grote invloed op het werkgeluk. Elkaar de schuld geven van stress werkt contraproductief. We zoeken liever naar verbeterpunten.

Soms kan je – ondanks al je inspanningen – je werkgeluk niet vinden op het pad dat je bent ingeslagen. Overweeg je de keuze om het roer om te gooien, maar hebt je geen idee of je dat wel kan en wat de mogelijkheden zijn. Binnen het cluster DIMEO hebben veel dierenartsen dezelfde worsteling doorgemaakt. Ook daarover gaan we bij de Rocky Road to Succes onderling in gesprek.

En tot slot willen Cluster DIMEO en het PJD ook informatie over jouw eigen Rocky Road to Succes: op welke manier kunnen we samen iets voor jou betekenen?

Programma Rocky Road to Succes

13.00 uur Inloop
13.30 uur Aftrap

  • ‘Iedereen maakt foutencollege’ van jonge collega’s
  • Wat kan je als werkgever doen aan werkgeluk? Tips van werkgevers van het jaar
  • Hoe blijf je als werknemer gelukkig tot aan je pensioen? Ervaringsdeskundigen aan het woord
  • Discussie onder leiding van ervaren coaches

17.30 uur afsluiting bijeenkomst, aansluitend netwerkborrel

Locatie

De Molen 94, Houten (let op: nieuw adres)

Doelgroep

Leden en niet-leden KNMvD.

Kosten

Deelname aan de Rocky Road to Succes is kosteloos voor dierenartsen, leden en niet-leden van de KNMvD. Geef je snel op want vol = vol.

Hebben we je aandacht getrokken, maar weet je niet zeker of dit wel iets voor jou is? Of wil je wel deelnemen, maar ben je juist die dag verhinderd? Neem contact met ons op: DIMEO@KNMvD.nl.

Belangrijke informatie:

Datum
29 juni 2024
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Informatiebijeenkomst
Vakgebieden
Actualiteiten
Doelgroep
Dierenarts