0 accreditatie
punten

Efficiënt en verantwoord ontwormen van paarden

  29 november 2023  in Online

Efficiënt en verantwoord omgaan met ontwormingsmiddelen is belangrijk om resistentieontwikkeling te voorkomen en uitspoeling naar het milieu te verminderen. Tijdens dit webinar krijgt u inzicht in de emissieroutes en effecten van ontwormingsmiddelen voor paarden. Daarnaast krijgt u handvatten voor een efficiënt beheersen van wormen bij paarden via preventiemaatregelen, diagnostiek en doelgerichte behandeling. Wat gaat u […]


Inschrijven voor dit evenement

Efficiënt en verantwoord omgaan met ontwormingsmiddelen is belangrijk om resistentieontwikkeling te voorkomen en uitspoeling naar het milieu te verminderen. Tijdens dit webinar krijgt u inzicht in de emissieroutes en effecten van ontwormingsmiddelen voor paarden. Daarnaast krijgt u handvatten voor een efficiënt beheersen van wormen bij paarden via preventiemaatregelen, diagnostiek en doelgerichte behandeling.

Wat gaat u leren tijdens het webinar?
  • Hoe u doelgericht wormen beheerst bij paarden.
  • Wat de emissieroutes zijn van ontwormingsmiddelen.
  • Wat het effect van ontwormingsmiddelen is op het milieu en welke mogelijkheden er zijn om de schadelijke effecten te beperken.

In de studio zullen Floor van Kootwijk (MSc., Dierenkliniek Emmeloord, specialisatie traject ECEIM) en Monique Mul (PhD., CLM Onderzoek en Advies) aan tafel aanschuiven. Voor het webinar wordt gebruik gemaakt van de kennis uit de nieuwe Leidraad Paard en Parasiet (nog in ontwikkeling) en uit het project Kennis Impuls Water Kwaliteit Diergeneesmiddelen.

Het webinar vindt plaats op woensdagavond 29 november om 20.00 tot 21.30. Tijdens het webinar kunt u via de chatfunctie vragen stellen, die we zoveel mogelijk tijdens het webinar proberen te beantwoorden.

Opmerking: Het webinar vervangt de eerder geplande fysieke workshop, die wegens een tekort aan aanmeldingen is komen te vervallen.

Belangrijke informatie:

Datum
29 november 2023
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Webinar
Vakgebieden
Gezondheid en Welzijn
Doelgroep
Paard