0 accreditatie
punten

Efficiënt en verantwoord ontwormen van schapen, geiten en rundvee

  6 februari 2024  in Online

Efficiënt en verantwoord omgaan met ontwormingsmiddelen is belangrijk om resistentieontwikkeling te voorkomen en uitspoeling naar het milieu te verminderen. Tijdens dit webinar krijgt u inzicht in de emissieroutes en effecten van ontwormingsmiddelen bij schapen, geiten en rundvee. Daarnaast krijgt u handvatten voor een efficiënt en verantwoord wormbeheerprogramma via preventiemaatregelen, diagnostiek en doelgerichte behandeling. Wat gaat […]


Inschrijven voor dit evenement

Efficiënt en verantwoord omgaan met ontwormingsmiddelen is belangrijk om resistentieontwikkeling te voorkomen en uitspoeling naar het milieu te verminderen. Tijdens dit webinar krijgt u inzicht in de emissieroutes en effecten van ontwormingsmiddelen bij schapen, geiten en rundvee. Daarnaast krijgt u handvatten voor een efficiënt en verantwoord wormbeheerprogramma via preventiemaatregelen, diagnostiek en doelgerichte behandeling.

Wat gaat u leren tijdens het webinar?
  • Wat het effect van ontwormingsmiddelen is op het milieu en welke mogelijkheden er zijn om de schadelijke effecten te beperken.
  • Wat de emissieroutes zijn van ontwormingsmiddelen.
  • Welke beschikbare middelen (inclusief kruiden) en maatregelen (rassen, lijnen en het (weide-, stal- en dier-) management) er zijn om de wormen te beheersen. Hierbij is een natuur-inclusieve veehouderij het uitgangspunt.
  • Hoe je een doelgericht beheerprogramma opstelt en deze aanpak beargumenteert.
Aan tafel

In de studio zullen Gerdien Kleijer (MSc., Platform Natuurlijke Veehouderij) en Monique Mul (PhD., CLM Onderzoek en Advies) aan tafel aanschuiven. Voor het webinar wordt gebruik gemaakt van de kennis uit het project Kennis Impuls Water Kwaliteit Diergeneesmiddelen, van het Platform Natuurlijke Veehouderij en de Stalboekjes.
Tijdens het webinar kunt u via de chatfunctie vragen stellen, die we zoveel mogelijk nog tijdens het webinar proberen te beantwoorden.

Opmerking: Het webinar vervangt de eerder geplande fysieke workshop, die wegens een tekort aan aanmeldingen is komen te vervallen.

Belangrijke informatie:

Datum
6 februari 2024
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Webinar
Vakgebieden
Gezondheid en Welzijn
Doelgroep
Rundvee