6.5 accreditatie
punten

Extra-oculaire chirurgie: van tacken tot trauma (incl. practicum)

  22 mei 2023  in Trainingscentrum Vetami, Laageinde 3, 4031 CT Kapel-Avezaath, Nederland

In deze cursus met practicum worden operaties aan de oogleden besproken en geoefend. In de ochtend wordt de theorie besproken en in de middag gaan we zelf aan de slag. De onderwerpen die aan bod komen zijn: tumorchirurgie, de verschillende technieken voor de correctie van (mediaal) entropion, trichiasis en hyperplastische glandula Membrana Nictitans. Wat ga […]


Inschrijven voor dit evenement

In deze cursus met practicum worden operaties aan de oogleden besproken en geoefend. In de ochtend wordt de theorie besproken en in de middag gaan we zelf aan de slag. De onderwerpen die aan bod komen zijn: tumorchirurgie, de verschillende technieken voor de correctie van (mediaal) entropion, trichiasis en hyperplastische glandula Membrana Nictitans.

Wat ga je leren?

Het correct leren uitvoeren van verschillende blepharoplastieken bij grotere tumoren aan de oogleden. Het correct leren uitvoeren van verschillende extra-oculaire procedures, waaronder verschillende standafwijkingen van de oogleden.
In deze cursus worden verschillende operaties aan de oogleden besproken en geoefend. Het eerste deel zal in het kader staan van tumorchirurgie aan de oogleden. Methodes als o.a. driehoek-driehoek plastiek, H-plastiek en Z-plastiek worden besproken en geoefend.
In het tweede deel wordt aandacht besteed aan een entropion operatie, een correctie van trichiasis van de bovenoogleden, correctie van een hyperplastische glandula van de Membrana Nictitans en een mediale canthoplastiek.

Tijdens de cursus werken we met loep brillen. Mocht je over een eigen loepbril beschikken met minimaal 2,5 keer vergroting raden we je aan om deze mee te nemen naar de cursus. Er zijn verschillende loep brillen aanwezig tijdens de cursus om uit te proberen. Zonder een loepbril zijn operaties aan de oogleden niet behoorlijk uit te voeren.

 

Belangrijke informatie:

Datum
22 mei 2023
Accreditatie punten
6.5 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Chirurgie
Doelgroep
Gezelschapsdieren