3 accreditatie
punten

From Paper to Practice 2021

  15 november 2021  in Online

Elk jaar komt er ontzettend veel nieuwe veterinaire wetenschappelijke literatuur uit met betrekking tot de interne geneeskunde van hond en kat. Recente inzichten en expert opinion worden gecombineerd in zogenaamde “consensus statements” of “reviews”. Het is als clinicus lastig om al deze literatuur bij te houden en hieruit te filteren wat bruikbaar is voor in […]


Inschrijven voor dit evenement

Elk jaar komt er ontzettend veel nieuwe veterinaire wetenschappelijke literatuur uit met betrekking tot de interne geneeskunde van hond en kat. Recente inzichten en expert opinion worden gecombineerd in zogenaamde “consensus statements” of “reviews”. Het is als clinicus lastig om al deze literatuur bij te houden en hieruit te filteren wat bruikbaar is voor in de praktijk.

Tera Pijnacker en Marja de Jong, werkzaam bij Interne Geneeskunde bij de UKG, willen deze waardevolle artikelen graag meer onder de aandacht brengen tijdens de terugkerende nascholingsavond From Paper to Practice. Zij bespreken de huidige stand van zaken op het gebied van vier onderwerpen aan de hand van recente overzichtartikelen. Ze introduceren de onderwerpen, bespreken het artikel en vatten samen wat direct toepasbaar is.

Programma
19:00 Introductie
19:10 Systemische hypertensie bij hond en kat
19:45 Pancreatitis bij katten
20:30 Pauze
20:45 Gastroprotectiva bij hond en kat
21:30 Diagnose van immuungemedieerde hemolytische anemie bij hond en kat

Belangrijke informatie:

Datum
15 november 2021
Accreditatie punten
3 punten
Categorie
Lezing
Vakgebieden
Interne diergeneeskunde
Doelgroep
Dierenarts