12 accreditatie
punten

Gastro-enterologie inclusief scopie (2-daagse cursus met practicum)

  29 november 2023  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Patiënten met chronische maagdarmproblemen moeten stapsgewijs gestructureerd worden opgewerkt om tot een juiste diagnose te komen. Hoe dat te doen en welke conclusies na welke stappen getrokken kunnen worden komen in deze cursus aan bod. Daarnaast uitgebreid aandacht voor de scopie van het maagdarmkanaal zowel via de theorie als de praktijk. Tijdens het practicum op […]


Inschrijven voor dit evenement

Patiënten met chronische maagdarmproblemen moeten stapsgewijs gestructureerd worden opgewerkt om tot een juiste diagnose te komen. Hoe dat te doen en welke conclusies na welke stappen getrokken kunnen worden komen in deze cursus aan bod. Daarnaast uitgebreid aandacht voor de scopie van het maagdarmkanaal zowel via de theorie als de praktijk. Tijdens het practicum op dag 2 wordt de scopie geoefend aan aangeleerd zodat u weet wat en hoe u deze in de praktijk uit moet voeren.

Wat ga je leren?
  • Differentiaal diagnose van chronische maagdarm problemen
  • Diagnostische plan bij chronische maagdarm problemen
  • Conclusie die wanneer getrokken kunnen worden bij de opwerken van maagdarmproblemen
  • indiacties voor scopie, zowel bij corpora aliena als volgende stap in de diagnostiek van chronische maagdarm problemen
  • Voorbereidingen voor scopisch onderzoek
  • Uitvoeren van een scopie; zowel theorie als praktijk met gastro-enteroscoop

In de dagelijkse praktijk ziet u regelmatig patiënten met acute maagdarmproblemen. Meestal is het zelf limiterend, soms worden de symptomen veroorzaakt door vreemde voorwerpen in de maag die het beste via de natuurlijk weg verwijderd kunnen worden. Hoe dit te doen en wat de tips en trucks van scopische verwijdering van vreemde voorwerpen zijn, komt in deze cursus goed aan bod.

Daarnaast kunnen acute problemen overgaan naar chronisch met vaak een op en afgaand patroon van symptomen. Er zijn vele differentiaal diagnosen mogelijk die chronische maagdarmproblemen kunnen veroorzaken. Belangrijk hierbij is een stapsgewijze volledige opwerking om tot de juiste diagnose te komen. Een van die stappen kan een scopie zijn, zowel van de maag, duodenum en/of colon/ileum.

Hoe een scopie uitgevoerd dient te worden leert u ook in de ze cursus. Eerst wordt de theorie uitgebreid besproken en daarna zullen we op dag 2 gaan oefenen met het juist uitvoeren van een scopie.

 

Belangrijke informatie:

Datum
29 november 2023
Accreditatie punten
12 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Beeldvorming
Doelgroep
Gezelschapsdieren