2.5 accreditatie
punten

Informatiebijeenkomst wolf, schadeafhandeling en -preventie. Gelderland.

  12 juni 2023  in Arnhem

De Gebiedscommissie preventie wolvenschade Gelderland, de Gelderse wolvencommissie, wil graag met dierenartsen in Gelderland in gesprek over de wolf, schadeafhandeling en -preventie. Dierenartsen worden geconfronteerd met dierenleed en aantasting van dierenwelzijn door de aanwezigheid van wolven. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de monitoring van wolven in Nederland, het genetisch onderzoek, schadebeelden, de DNA-afname […]


Inschrijven voor dit evenement

De Gebiedscommissie preventie wolvenschade Gelderland, de Gelderse wolvencommissie, wil graag met dierenartsen in Gelderland in gesprek over de wolf, schadeafhandeling en -preventie. Dierenartsen worden geconfronteerd met dierenleed en aantasting van dierenwelzijn door de aanwezigheid van wolven.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de monitoring van wolven in Nederland, het genetisch onderzoek, schadebeelden, de DNA-afname bij prooidieren, schadeafhandeling en schadepreventie. Dierenartsen krijgen een praktijkinstructie voor DNA-monsterafname bij gewonde dieren.

Programma

13:30                  Inloop
13:45                  Aanvang
13:50 – 14:45    De wolf in Nederland
14:45 – 15:00    Pauze
15:00- 15:20     Schadeafhandeling
15:20 – 15:40    Schadepreventie / wolfwerende maatregelen
15:40 – 16:00    Ruimte voor vragen en discussie
16:00 – 16:30    DNA-afname in de praktijk
16:30                  Einde

Datum, tijdstip en locatie

Datum:              maandag 12 juni
Inloop:               vanaf 13:30 uur
Tijd:                    13:45 – 16:30 uur
Locatie:            Provinciehuis Gelderland, Markt 11, 6811 CG Arnhem

Sprekers
  • Hugh Jansman namens Wageningen Environmental Research Wageningen. Jansman voert het genetisch onderzoek uit en is auteur van de factfinding study over wolven in Nederland (in opdracht van de provincies).
  • Désiré Karelse namens BIJ12. BIJ12 ondersteunt provincies bij de uitvoering van wettelijke taken en met kennis, informatie en data.
  • Johan Wesselink, wolvenconsulent namens de wolvencommissie Gelderland. De wolvencommissie bestaat uit vertegenwoordigers van de schapen- en geitenhouderij, terreineigenaren en gemeenten en informeert dierhouders over schadepreventiemaatregelen.
Aanmelden

Wilt u zich voor 7 juni aanmelden via gelderland@wolvencommissie.com of 06-16503615? U kunt hier ook meer informatie vragen.

Graag ontvangen wij bij uw inschrijving:

  • naam dierenarts
  • naam praktijk
  • adres (praktiserend in Gelderland)
  • telefoonnummer

Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging. Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Wanneer er te veel aanmeldingen zijn, ontvangt u daarover bericht.

Kosten

Kosteloos

Organisatie

De bijeenkomst is een initiatief van de wolvencommissie Gelderland, in samenwerking met Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, BIJ12 en Provincie Gelderland.

Belangrijke informatie:

Datum
12 juni 2023
Accreditatie punten
2.5 punten
Categorie
Informatiebijeenkomst
Vakgebieden
Gezondheid en Welzijn
Doelgroep
Landbouwhuisdieren