accreditatiepunten
in aanvraag

Internationale samenwerking bij de bestrijding van Zoönosen

  20 mei 2021  in online webinar

Internationaal samenwerken bij de bestrijding van zoönosen is aan de orde van de dag. Hoe verloopt die samenwerking? Drie gerespecteerde sprekers op het gebied van internationale infectieziektebestrijding vertellen over hun ervaringen bij de bestrijding van zoönosen


Inschrijven voor dit evenement
Korte inleiding:

Internationaal samenwerken bij de bestrijding van zoönosen is aan de orde van de dag. Hoe verloopt die samenwerking?  Drie gerespecteerde sprekers op het gebied van internationale infectieziektebestrijding vertellen over hun ervaringen bij de bestrijding van zoönosen. 

Sprekers:
  • Corien Swaan, hoofd afdeling Preventie & Bestrijding van het RIVM-Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) vertelt over de samenwerking met de WHO.
  • Wim Pelgrim, waarnemend Chief Veterinary Officer, vertelt over de samenwerking met de OIE (Wereldorganisatie voor diergezondheid).
  • Henk Jan Ormel, werkzaam bij de FAO (VN Voedsel- en Landbouworganisatie) spreekt over de werkzaamheden van de FAO.

Na afloop van de lezingen is er een interactieve forumdiscussie onder leiding van Roel Coutinho (voormalig directeur Centrum Infectieziektebestrijding).

Doelgroep:

Geïnteresseerden in zoönosen en One Health, zoals GGD, milieudeskundigen/ecologen, dierenartsen, infectieziektedeskundigen, bedrijfsartsen, arbeidshygiënisten, huisartsen, verpleegkundigen, onderzoekers, beleidsmedewerkers, planologen, epidemiologen, biologen enzovoorts.

Kosten:

Het symposium is gratis.

Meer informatie en inschrijven:

Accreditatie is aangevraagd bij de NVMM Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie, CPD, PE-Veterinair, V&VN Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland  en Hobeon.

Meer informatie over het programma en het aanmeldingsformulier vind je op de website van het RIVM.

Belangrijke informatie:

Datum
20 mei 2021
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
Online
Doelgroep
Diersoort overschrijdend