5.5 accreditatie
punten

Interpretatie röntgenfoto’s abdomen

  8 april 2024  in Vetami Traingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Als we een verdenking hebben van een corpus alienum nemen we snel een röntgenfoto van het abdomen. Helaas helpt dat ons niet altijd verder. Het blijft lastig. Tijd om daar verandering in te brengen en samen met de radioloog een dag lang röntgenfoto’s van het abdomen interpreteren. U zult een stuk zekerder terug keren naar […]


Inschrijven voor dit evenement

Als we een verdenking hebben van een corpus alienum nemen we snel een röntgenfoto van het abdomen. Helaas helpt dat ons niet altijd verder. Het blijft lastig. Tijd om daar verandering in te brengen en samen met de radioloog een dag lang röntgenfoto’s van het abdomen interpreteren. U zult een stuk zekerder terug keren naar de praktijk.

Wat ga je leren?

Het structureel leren maken en beoordelen van röntgenopname van het abdomen
Een dag lang training in het beoordelen van röntgenopname van het abdomen. Eigenlijk voor iedere dierenarts een geschikte nascholingsdag, want het blijft een uitdaging om alles te zien wat er “echt” te zien is. Specialist radiologie, Drs. Kim van Schaik-Gerritsen, neemt structureel de vele verschillende afwijkingen door die er te zien zijn. Daarbij uiteraard veel aandacht voor het structureel bekijken en daarmee beoordelen van de röntgenfoto zodat alles gezien wordt, wat er ook werkelijk te zien is.

Het is mogelijk uw kennis van de röntgendiagnostiek verder uit te breiden door ook de volgende 2 cursussen te volgen:
interpretatie röntgen thorax
interpretatie röntgen ledematen & wervelkolom

Belangrijke informatie:

Datum
8 april 2024
Accreditatie punten
5.5 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Beeldvorming
Doelgroep
Gezelschapsdieren