5.5 accreditatie
punten

Interpretatie röntgenfoto’s rug en ledematen

  17 juni 2024  in Trainingscentrum Vetami Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Het interpreteren van gewrichten, rugveranderingen, bekkenafwijkingen. De ene keer zo makkelijk om te zien, maar meestal een uitdaging, Zien we wat er allemaal te zien is. Misschien we mogelijk wat? In een kleine groep van maximaal 16 cursisten gaat u samen met de radioloog veel foto’s beoordelen om de dag een stuk zekerder af te […]


Inschrijven voor dit evenement

Het interpreteren van gewrichten, rugveranderingen, bekkenafwijkingen. De ene keer zo makkelijk om te zien, maar meestal een uitdaging, Zien we wat er allemaal te zien is. Misschien we mogelijk wat? In een kleine groep van maximaal 16 cursisten gaat u samen met de radioloog veel foto’s beoordelen om de dag een stuk zekerder af te sluiten!

Wat ga je leren?
Het structureel leren maken en beoordelen van röntgenopnames van de ledematen en wervelkolom
Het lijkt makkelijker dan het werkelijk is, tijd om niets meer te missen.

Een dag lang training in het beoordelen van röntgenopname van de poten, inclusief gewrichten en rug.. Eigenlijk voor iedere dierenarts een geschikte nascholingsdag, want het blijft een uitdaging om alles te zien wat er “echt” te zien is. Specialist radiologie, Drs. Kim van Schaik-Gerritsen, neemt structureel de vele verschillende afwijkingen door die er te zien zijn. Daarbij uiteraard veel aandacht voor het structureel bekijken en daarmee beoordelen van de röntgenfoto zodat alles gezien wordt, wat er ook werkelijk te zien is.

Het is mogelijk uw kennis van de röntgendiagnostiek verder uit te breiden door ook de volgende 2 cursussen te volgen:

* interpretatie röntgen abdomen
* interpretatie röntgen thorax.

Belangrijke informatie:

Datum
17 juni 2024
Accreditatie punten
5.5 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Beeldvorming
Doelgroep
Gezelschapsdieren