accreditatiepunten
in aanvraag

KNMvD Najaarsdag: Duurzame diergeneeskunde

  16 september 2023  in Utrecht

We kunnen er in de wereld niet meer omheen: we moeten duurzamer leven. Ook de diergeneeskunde zelf kan wel wat vergroening gebruiken. Hebben we bijvoorbeeld bij operaties nog wel zoveel weggooi-materiaal nodig? Zijn er alternatieve geneesmiddelen te gebruiken die misschien een kleinere impact op milieu en klimaat? Ook hebben we stappen te zetten als het gaat om het duurzaam inzetten van onze collega’s. Tijdens de KNMvD Najaarsdag op zaterdag 16 september in het Anatomiegebouw in Utrecht staat daarom duurzaamheid centraal. 


Inschrijven voor dit evenement
Datum

Zaterdag 16 september 2023

Locatie

De najaarsdag vindt plaats in het Anatomiegebouw in de wijk Wittevrouwen in Utrecht. Dit pand is onderdeel van Veeartsenijterrein en vroeger het gebouw waar studenten van de Rijks Veeartsenijschool vanaf 1921 les kregen in dierlijke anatomie. Tot 1984 werd het gebouw gebruikt voor de opleiding diergeneeskunde.

Veel ruimte voor netwerken

We vinden het belangrijk dat je als deelnemer ook voldoende ruimte en tijd krijgt om met elkaar over het thema duurzaamheid in gesprek gaat. Daarom is er veel tijd om met elkaar te netwerken, met name tijdens de uitgebreide borrel.

Programma
Ontvangst: 09:30 uur tot 10:00 uur
Lezingen: Annemarie Lelieveld, Nicole Hunfeld,
Pauze: 11:30 uur pauze tot 11:45 uur
Lezingen: Ivo Roessink, Inge van Geijlswijk
Lunch: 13:15 uur tot 14:15 uur
Lezingen; Danse Sonneveld, Debbie Jaarsma
Borrel: 15:45 uur tot 16:45 uur

Sprekers
Dr. Nicole Hunfeld

Voorkom verspilling op de IC

Ziekenhuisapotheker Nicole Hunfeld bracht in het project “De groene IC” de materiaalstromen van de IC van het Erasmus MC in kaart en liet de milieuimpact berekenen. Ze is nu op missie om de zorg te vergroenen door verspilling tegen te gaan.
Dr. Annemarie Leliveld

Verminder afval op de OK

De gezondheidzorg in Nederland is verantwoordelijk voor 7% van de CO2-emissie. Dat moet en kan beter. Oncologisch uroloog Annemarie Leliveld is lid van het Greenteam OK in het UMCG, en zit in het dagelijks bestuur van het landelijk Netwerk de Groene OK. Aan de hand van alledaagse voorbeelden laat ze zien hoe je als practicus je processen kunt verduurzamen.
Dr. Ivo Roessink

Milieuimpact van veterinaire bestrijdingsmiddelen

Toxicoloog en onderzoeker Ivo Roessink deed onderzoek naar de impact van bestrijdingsmiddelen en andere veterinaire geneesmiddelen op het milieu en de biodiversiteit.
Dr. Inge van Geijlswijk

Duurzaamheid van diergeneesmiddelen

Dr. Inge van Geijlswijk is ziekenhuisapotheker-klinisch farmacoloog en hoofd van de apotheek van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Tijdens de najaarsdag vertelt ze over de klimaat- en milieubelasting van diergeneesmiddelen en deelt haar ideeën over mogelijke besparing.
Prof. dr. Debbie Jaarsma

Diergeneeskundestudenten: een duurzame start

Sinds 2021 is Debbie Jaarsma decaan aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en ook hoogleraar veterinair medisch onderwijs. Al jaren is ze gefascineerd wat nou maakt dat de ene student floreert, en de ander enorm worstelt. Debbie zal in haar lezing ingaan op motivatie en zelfregulatie van studenten en welke invloed dat heeft op de transitie van studenten naar de arbeidsmarkt? En ook wat we als sector kunnen doen om (jonge) dierenartsen te laten floreren?
Drs. Danse Sonneveld

Duurzaam inzetten van jonge dierenartsen

Duurzaamheid zit ook in het bevlogen houden van dierenartsen. Danse Sonneveld doet promotieonderzoek naar waarom zoveel jonge dierenartsen ervoor kiezen het vak te verlaten. Wat kunnen we hiervan leren? En hoe binden we jonge mensen aan het vak?
Bereikbaarheid

Je loopt in 5 minuten naar het Anatomiegebouw vanaf de dichtstbijzijnde parkeergarage. De bushalte is om de hoek. En het is 5 minuten met de OV-fiets vanaf Utrecht Centraal.
Let op: parkeren in de parkeergarage kost € 4,11 per uur. Bij de tickets voor de Najaarsdag verkopen wij daarom ook uitrijkaarten voor 16 euro. Bestel deze vooraf, op de dag zelf zijn deze niet meer op de locatie beschikbaar.

Accreditatie

De najaarsdag wordt aangemeld bij PE-Veterinair voor 4,5 CKRD-punten.

Tarieven

KNMvD-leden betalen € 50,- euro (exclusief btw)
Niet-leden betalen € 150,- euro (exclusief btw)
Parkeerkaart € 16,- euro (exclusief btw)
Ook profiteren van de ledenprijs? Lid worden kan hier 

 

Inschrijven

Als dierenarts is inschrijven mogelijk met je persoonlijke Vet-login.
Na je digitale aanmelding ontvang je een bericht van inschrijving en kort voor de cursusdatum ontvang je een bericht met praktische informatie.
Nog geen Vet-login? Als dierenarts kan je hier een Vet-login aanvragen.

Annulering

Let op: er zijn algemene voorwaarden van toepassing.
Annulering kan alleen schriftelijk of per e-mail plaatsvinden. Telefonische annuleringen dienen altijd schriftelijk door de deelnemer te worden bevestigd. De KNMvD stuurt bij ontvangst van een annulering te allen tijde een bevestiging van die annulering. Annuleringen kun je doorgeven aan de afdeling Congressen en Evenementen, via cene@knmvd.nl

LET OP: Wij communiceren met je via het e-mailadres waarmee je met je VET login bent ingelogd. Hopelijk gebruik jij hiervoor een persoonlijk e-mailadres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belangrijke informatie:

Datum
16 september 2023
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
Congres
Doelgroep
Dierenarts
Overige geïnteresseerden
Paraveterinair
Student