10 accreditatie
punten

Laparoscopische ovariectomie bij de hond (2-daagse cursus Incl practicum)

  22 september 2023  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013 CT Kapel-Avezaath Nederland

Op dag 1 wordt u stap voor stap door de ingreep geleid dmv theorie en dummy praktijk. Op dag 2 krijgt u de vaardigheden op een volledige geoutilleerde werkplek, aan de hand van uw patiënt, aangeleerd. Zo kunt u daarna met vertrouwen deze ingreep gaan uitvoeren. Wat ga je leren? Het zelfstandig en met vertrouwen […]


Inschrijven voor dit evenement

Op dag 1 wordt u stap voor stap door de ingreep geleid dmv theorie en dummy praktijk.
Op dag 2 krijgt u de vaardigheden op een volledige geoutilleerde werkplek, aan de hand van uw patiënt, aangeleerd. Zo kunt u daarna met vertrouwen deze ingreep gaan uitvoeren.

Wat ga je leren?
  • Het zelfstandig en met vertrouwen leren uitvoeren van laparoscopische ovariectomie bij de hond.
  • Zelfstandig laparoscopisch te leren steriliseren: in theorie en praktijk in een high end course.

Laparoscopische ovariectomie is nu een veelvoorkomende vraag vanuit eigenaren. Na een decennium is het niet meer weg te denken in het aanbod van de dierenarts. In deze cursus staat u eerst stil bij de theorie: waarom, hoe en wat van de ovariectomie via laparoscopie. Dit wordt nog getraind in een laparoscopic trainer. De volgende dag gaat u aan de slag met patiënten, die uit uw eigen kliniek meegenomen kunnen worden. Met volledige zorg op alle fronten zal de hond volledig lege artis laparoscopisch geovariectomeerd worden. En u kunt daarna de operatie met uw team gaan uitvoeren.

Belangrijke informatie:

Datum
22 september 2023
Accreditatie punten
10 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Chirurgie
Doelgroep
Gezelschapsdieren